Ακόμη κι αν διαβάζουμε για λύσεις "εναλλακτικών" και ενίοτε "φουτουριστικών" τρόπων πρόσβασης που θα αντικαταστήσουν τα passwords που χρησιμοποιούμε καθημερινά σε συσκευές, εφαρμογές κ.α., ένα είναι σίγουρο πως, για αρκετό καιρό ακόμη, θα συνεχίζουν να υφίστανται και ενίοτε να μας "πονοκεφαλιάζουν".

"Πώς θα βρω το ιδανικό password, με τη βοήθεια του οποίου οι πιθανότητες να πέσω θύμα hacking θα περιοριστούν; Και στην περίπτωση που όντως δημιουργήσω ένα δύσκολο password, πόσο εύκολο θα είναι να το ανακαλώ στην μνήμη μου κάθε φορά που το χρειάζομαι;" Ο Bruce Schneier, ειδικός εμπειρογνώμονας στο κομμάτι της ασφάλειας, μας δίνει συμβουλές για το πώς να το πετύχουμε αυτό.

Έτσι, μας δίνει tip για έναν εύκολο τρόπο να δημιουργήσουμε και να θυμόμαστε ισχυρά passwords, τα οποία δύσκολα θα παραβιαστούν από κάποιον κακόβουλο hacker (ή και απλά... γνωστό μας), αλλά και επιπλέον δε θα τα ξεχάσουμε ποτέ. Πώς; Ακολουθώντας την ακόλουθη λογική του.

Σύμφωνα με αυτή, αρκεί να σκεφτούμε μία ολόκληρη φράση δικής μας επινόησης, από την οποία με έναν "έξυπνο" τρόπο θα δημιουργήσουμε το password μας. Πώς θα γίνει αυτό; Συνδυάζοντας τα πρώτα γράμματα από κάθε λέξη της φράσης, μαζί με τους αριθμούς που περιλαμβάνει αλλά και τα σημεία στίξης της.