Μέσα στο 2014 το World of Tanks θα δεχθεί μια σημαντική οπτική αναβάθμιση.

Στόχος της ομάδας είναι, το παιχνίδι να γίνει συνολικά πιο «καθαρό, ρεαλιστικό και λεπτομερές». Η μεγαλύτερη αναβάθμιση θα γίνει στα ίδια τα tanks, τα οποία προηγουμένως είχαν από 8.000 έως 18.000 πολύγωνα (τα καλύτερα μοντέλα), αριθμός που αναμένεται να φτάσει τα 50.000 και 100.000 πολύγωνα αντίστοιχα. Όπως εξηγεί η ομάδα του παιχνιδιού στο παρακάτω βίντεο, ο χαμηλός αριθμός πολυγώνων είχε επιλεχτεί την εποχή που οι υπολογιστές ήταν πιο αδύναμοι, κάτι όμως που σήμερα έχει αλλάξει.

Τα textures των tanks επίσης θα δεχθούν σημαντική αναβάθμιση και θα χρησιμοποιηθούν τεχνικές όπως Normal Mapping και Advance Texture Mapping. Η ομάδα επίσης θα προσπαθήσει να αναπαραστήσει όλες τις μικρές λεπτομέρειες του μετάλλου των tanks, σκανάροντας τις επιφάνειες των πραγματικών οχημάτων που βρίσκονται σήμερα σε μουσεία, προκειμένου τα μοντέλα στο παιχνίδι να δείχνουν και ιστορικά ακριβή.

Οι χάρτες θα δεχθούν παρόμοια αναβάθμιση στα textures και θα προστεθούν random καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα ελέγχονται από τον server, ενώ νέα εφέ φωτιάς και καπνού θα κάνουν την εμφάνισή τους, ώστε τα tanks να καταστρέφονται ακόμη πιο ρεαλιστικά.

TAGS