Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς για  spy gadgets που διέθεταν οι μυστικοί πράκτορες προκειμένου να φέρουν σε πέρας δύσκολες αποστολές. Η ρωσική KGB,  η CIA  αλλά και η Βρετανική MI6 ήταν οι μυστικές υπηρεσίες που διέθεταν τέτοια πρωτοποριακά για την κάθε εποχή "εργαλεία".

Μάλιστα η αμερικανική μυστική υπηρεσία έχει δημιουργήσει το CIA Museum, που βρίσκεται στα κεντρικά της γραφεία, στο Langley της Virginia, το οποίο όμως δεν είναι ανοικτό στο κοινό.

Επειδή όμως η περιέργεια του κόσμου είναι μεγάλη για τέτοια θέματα, πρόσφατα  η CIA ανέβασε στο Flickr όπου έχει λογαριασμό αρκετές φωτογραφίες από κάποια «ιστορικά» spy tools, που πιθανότατα πρωταγωνίστησαν σε καταδιώξεις και αποστολές .

Ανάμεσα στα εκατοντάδες αντικείμενα που βρίσκονται εκεί ξεχωρίσαμε ένα κραγιόν της KGB από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου που  περιλαμβάνει πιστόλι διαμέτρου 4.5 χιλιοστών, ένα ζευγάρι γυαλιά που στο βραχίονά τους περιείχαν κυάνιο αν μια αποστολή δεν πήγαινε καλά, μια πούδρα με κωδικούς στον καθρέφτη που ήταν ορατοί  μόνο αν τους κοιτούσες  από μία συγκεκριμένη γωνία αλλά και το πρώτο τηλεκατευθυνόμενο όχημα αέρα, σε σχήμα και μέγεθος εντόμου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τη CIA για να να συλλέγει κατασκοπευτικές πληροφορίες.

Το site της CIA στο Flickr είναι το παρακάτω και εκεί μπορεί κάποιος να δει περισσότερα αντικείμενα  http://www.flickr.com/photos/ciagov/

cia45