Η Panasonic «παντρεύει» την ποιότητα βίντεο στα 4K με τα wearable προϊόντα, στη μορφή της νέας κάμερας HX-A500, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάιο.

Σύμφωνα με την Panasonic, η HX-A500, είναι η πρώτη wearable κάμερα στον κόσμο που είναι σε θέση να πραγματοποιήσει λήψη βίντεο σε ανάλυση 4K στα 25 frames ανά δευτερόλεπτο. Έτσι, η HX-A500 θα είναι άμεσα ανταγωνιστική προς την GoPro, η οποία επίσης προσφέρει δυνατότητα λήψης στα 4K, αλλά στα 15 frames ανά δευτερόλεπτο.

Επιπρόσθετα, η κάμερα θα είναι σε θέση για λήψεις σε slow motion σε χαμηλότερες αναλύσεις. Επίσης, θα υποστηρίζει λήψεις 1920 x 1080 pixels στα 50fps (frames per second), 1280 x 720 pixels στα 100fps και στο βασικό επίπεδο ανάλυσης των 848 x 480 pixels στα 200 frames ανά δευτερόλεπτο.

Η HX-A500 αποτελείται από δύο ξεχωριστά μέρη: στο κύριο σώμα της κάμερας και στην κυρίως κάμερα, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους μέσω καλωδίου. Στο σώμα βρίσκονται η οθόνη διαγωνίου 1,5 ίντσας μαζί με τα πλήκτρα ελέγχου, ενώ η κυρίως κάμερα περιλαμβάνει τα οπτικά μέρη. Στο σύνολό της η HX-A500 ζυγίζει μόλις 31 γραμμάρια.

Το βίντεο που λαμβάνει το νέο wearable camcorder της Panasonic θα μπορεί να μεταδοθεί μέσω Wi-Fi ή NFC στην εφαρμογή Panasonic Image App για λειτουργικά συστήματα iOS και Android, για επεξεργασία, αποθήκευση ή μετάδοση ζωντανά μέσω του UStream. Επιπλέον, η HX-A500 θα είναι ανθεκτική στη σκόνη και αδιάβροχη, με ικανότητα λήψης στα τρία μέτρα κάτω από το νερό και για διάρκεια 30 λεπτών.

Η HX-A500 θα είναι συμβατή και με μία πληθώρα εναλλακτικών αξεσουάρ που θα επιτρέπουν την τοποθέτησή της στο κεφάλι, στο μπράτσο ή σε ειδική βάση στήριξης. Επιπλέον, θα παρέχεται και εξάρτημα που θα μειώνει τον θόρυβο του ανέμου, στοιχείο σημαντικό εάν ο χρήστης βιντεοσκοπεί δραστηριότητες υψηλής ταχύτητας. Αν και δεν έγινε γνωστό σε ποιες αγορές θα υπάρχει διαθεσιμότητα της HX-A500, ωστόσο γνωστοποιήθηκε ότι θα κοστίζει περί τα 455 ευρώ.