Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Brian Krzanich, δήλωσε ότι μέσω της Intel Capital η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει κεφάλαιο ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, δημιουργώντας ένα κέντρο καινοτομίας για την ανάπτυξη «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, tablets, wearables και στο «Internet of Things».

Η επένδυση αφορά τη δημιουργία του Intel Smart Device Innovation Center (Κέντρο Καινοτομίας Έξυπνων Συσκευών), στη Shenzhen της Κίνας. Εκεί, σύμφωνα με την Intel, θα παρέχεται η δυνατότητα σε εταιρείες να συνεργάζονται σε σχέδια πρωτοποριακών φορητών συσκευών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Intel έχει παρουσία στην Κίνα τα τελευταία τριάντα χρόνια. Ωστόσο, η ραγδαία αύξηση της σημασίας που έχει στο παγκόσμιο εμπορικό σύστημα η κινεζική οικονομία, έχει οδηγήσει την αμερικανική εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών να αυξήσει τις επενδύσεις της στη χώρα. Όπως σημειώνει το Venture Beat, η Intel, από το 1998 έχει επενδύσει μέσω της Intel Capital περισσότερα από 670 εκατομμύρια δολάρια σε 110 εταιρείες στην Κίνα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Krzanich, το κέντρο καινοτομίας που πρόκειται να δημιουργηθεί στην Κίνα, φιλοδοξεί να αποτελέσει βασικό όργανο της μετεξέλιξης του χώρου των υπολογιστών. Μάλιστα, τόνισε ότι στην προσπάθεια αυτή, η Intel θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στη δημιουργία κορυφαίων προϊόντων και τεχνολογιών, που θα αλλάξουν τα πάντα, από το επίπεδο των συσκευών, μέχρι το επίπεδο του cloud.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Intel, η εταιρεία επιθυμεί να επεκτείνει τις εργασίες της πέρα από τα όρια της αγοράς tablets. Επεσήμανε επίσης ότι πρόκειται να παραχθούν έως και 40 εκατομμύρια ταμπλέτες με επεξεργαστές της Intel, κατά τη διάρκεια του 2014.

TAGS