Δεν είναι και τόσο περίεργο το να ακούμε πως η Samsung μελετά και ενδιαφέρεται για την κατασκευή ενός νέου Galaxy κάμερα-smartphone, άλλωστε τον περασμένο μήνα είχαμε και μια πρώτη διαρροή για νέο μοντέλο της σειράς Galaxy Zoom. Δεν πέρασε πολύς καιρός λοιπόν και ήρθε στην δημοσιότητα και η πρώτη φωτογραφία της συσκευής στην οποία υποτίθεται πως εμφανίζεται το νέο Samsung Galaxy S5 Zoom μαζί με αρκετές πληροφορίες περί προδιαγραφών του νέου μοντέλου. 

Κάποιοι έλεγαν πως το Galaxy S4 Zoom είχε μια ιδιαίτερη εμφάνιση που έστρεφε τα βλέμματα πολλών πάνω του επειδή έμοιαζε περισσότερο με φωτογραφική μηχανή παρά με smartphone, αντιθέτως το Samsung Galaxy S5 Zoom κατασκευαστικά δείχνει να είναι λεπτότερο και βάση αναφορών και ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του. Μάλιστα στην πίσω πλευρά του ενσωματώνει έναν μεγαλύτερο φακό συγκριτικά με άλλα τηλέφωνα της αγοράς χωρίς ωστόσο να προεξέχει υπερβολικά. Ακόμη, αν μπορούμε να διακρίνουμε καλά η πίσω επιφάνειά του θα καλύπτεται από ένα συνθετικό-δερμάτινο υλικό προσδίδοντας άλλο τόνο κομψότητας, μια επιρροή φυσικά που πηγάζει από την εξωτερική σχεδίαση του Samsung Galaxy Note 3.

Ο αισθητήρας του τηλεφώνου αγγίζει τα 20MP με οπτικό zoom 10x (διάφραγμα φακού F3.3-6.7 24mm), η συσκευή θα παρέχει υποστήριξη προτύπου συνδεσιμότητας NFC και εσωτερικά θα τοποθετηθεί ένας εξαπύρηνος επεξεργαστής Exynos 5 (Hexa) που θα συνοδεύεται από μνήμη RAM 2GB. To λειτουργικό σύστημα που θα εγκατασταθεί είναι η έκδοση Android 4.4.2 KitKat. 

TAGS