Ακριβώς έξι μήνες μετά το λανσάρισμα των A7 και A7r, η Sony επεκτείνει την γκάμα των φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς, παρουσιάζοντας την A7s, με το «s» να αντιπροσωπεύει την ευαισθησία (sensitivity).

Η νέα A7s εναλλάξιμων φακών αποτελεί την τρίτη κάμερα της οικογένειας και η Sony, ενώ με τα πρώτα μοντέλα έδωσε έμφαση στην ικανοποίηση των απαιτητικών φωτογράφων, με τη νέα προσθήκη φαίνεται να δίνει έμφαση στην κάλυψη των απαιτήσεων όσων χρηστών επιθυμούν να λαμβάνουν και ποιοτικά βίντεο.

Πιο αναλυτικά, η A7s ενσωματώνει ευαισθησία ISO από 50 έως 409.600, ενώ τα δύο προγενέστερα μοντέλα διαθέτουν ISO έως 25.600. Η χρήση τέτοιου επιπέδου ευαισθησίας ISO επιτρέπει στον φωτογράφο να πραγματοποιεί ποιοτικές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με μεγαλύτερη ταχύτητα κλείστρου.

Αντίθετα, με την ευαισθησία ISO, η A7s διαθέτει αισθητήρα χαμηλότερης ανάλυσης στα 12,2 Megapixel, σε σχέση με τα 24,3 και 36,4 Megapixel των A7 και A7s, αντίστοιχα. Ωστόσο, το χαρακτηριστικό που αφορά πρωτίστως όσους πραγματοποιούν ποιοτικές λήψεις βίντεο, είναι η δυνατότητα βιντεοσκόπησης σε ανάλυση 4K.

Επίσης, η A7s ενσωματώνει και ορισμένα ακόμη χαρακτηριστικά βελτίωσης των χαρακτηριστικών λήψης βίντεο. Έτσι οι χρήστες δεν θα είναι πλέον περιορισμένοι στο AVCHD codec, αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιούν και το XAVC. Ωστόσο, η κάμερα θα μπορεί να αποθηκεύσει αρχεία βίντεο ποιότητας 1080p ή χαμηλότερα. Για την αποθήκευση λήψης βίντεο σε ποιότητα 4K (3.840 x 2.160 QFHD) θα απαιτείται εξωτερική συσκευή αποθήκευσης συνδεδεμένη με την κάμερα με καλώδιο HDMI.

TAGS