Σύμφωνα με ένα έγγραφο της Google, του 2006, που αφορά τις λειτουργικές απαιτήσεις σε λογισμικό, το Android δεν προβλεπόταν να υποστηρίζει οθόνες αφής.

Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης μεταξύ Apple και Samsung την περασμένη εβδομάδα και αφορά ένα έγγραφο της Google που περιγράφει το λειτουργικό σύστημα Android, όπως αυτό σχεδιαζόταν να είναι πίσω στο 2006. Δηλαδή πριν ακόμη το iPhone κάνει την εμφάνισή του.

Το έγγραφο με τίτλο «Android Project Software Functional Requirements» περιγράφει ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στην πλατφόρμα Linux 2.6. Επίσης, η μελλοντική συσκευή, που θα χρησιμοποιεί το νέο λειτουργικό, σχεδιάζεται να διαθέτει φυσικά πλήκτρα ελέγχου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η μελλοντική χρήση οθονών αφής.

Δηλαδή, από αυτό το έγγραφο του 2006, που περιλαμβανόταν στο αρχικό SDK (Software Developer Kit) του Android, μέχρι και το λανσάρισμα του αρχικού iPhone, η χρήση οθόνης αφής από το λειτουργικό σύστημα της Google δεν είχε οριστικοποιηθεί, αλλά και δεν είχε αποκλειστεί η χρήση της.

Σε άλλα σημεία του επίμαχου εγγράφου, που δημοσίευσε το Recode, περιγράφονται λεπτομέρειες για τη χρήση αφαιρούμενων μέσων αποθήκευσης από το Android, η υποστήριξη εφαρμογών από τρίτους κατασκευαστές, η ανάπτυξη widgets, ο τρόπος ειδοποιήσεων στο νέο λειτουργικό κλπ.

Ένα άλλο ιδιαίτερο σημείο αναφοράς στο έγγραφο περιγράφει τη χρήση του συστήματος αρχείων FAT 32 της Microsoft από το νέο λειτουργικό σύστημα. Η χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, όπως και άλλες ανάλογες, επέτρεψε στη Microsoft να μπορεί να διεκδικεί την πληρωμή για την παροχή αδειών χρήσης πατεντών, από τους κατασκευαστές συσκευών Android. 

 

TAGS