Εμπνευσμένοι από την ταινία επιστημονικής φαντασίας «Minority Report» φαίνεται πως είναι Βρετανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. 

Ανέπτυξαν μια οθόνη αφής από… ψεκασμό νερού, δημιουργώντας μια αόρατη «κουρτίνα» από ψιχάλες.

Ο χρήστης μπορεί να αγγίξει και να περιεργαστεί το προβαλλόμενο περιεχόμενο, όπως ακριβώς θα έκανε και στην περίπτωση μιας συνηθισμένης οθόνης αφής. 

Ακόμα, με τον δείκτη του μπορεί με μια κίνηση να «μεταφέρει» την ιπτάμενη εικόνα που έχει μπροστά του, σε μια επίπεδη οθόνη αφής (τύπου tabletop), που μπορεί να φιλοξενείται π.χ. στην επιφάνεια ενός τραπεζιού ή ενός γραφείου.

Δεδομένα στον αέρα

Το MisTable (από την αγγλική λέξη mist που σημαίνει ομίχλη), σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε χώρους όπου υπάρχει ανάγκη για τεράστιες οθόνες αφής.

«Η συγκεκριμένη οθόνη αφής, διευρύνει με καινοτόμους και ευρηματικούς τρόπους τις δυνατότητες ενός συμβατικού τραπεζιού» αναφέρει ο καθηγητής Σριράμ Σαμπραμανιάν, ένας εκ των επινοητών της. 

«Με την τεχνολογία MisTable οι χρήστες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τις ενέργειες των υπολοίπων που βρίσκονται στον ίδιο χώρο, ενώ μπορούν εύκολα να μεταβούν στην προσωπική τους οθόνη στην επιφάνεια ενός έξυπνου τραπεζιού» προσθέτει ο ειδικός.