Ο Μάρτιος ήταν ένας πολύ καλός μήνας πωλήσεων για το PlayStation 4 και το Xbox One, με την κονσόλα της Sony να μένει στην κορυφή της αμερικανικής αγοράς για 3ο συνεχόμενο μήνα.

Τι συμβαίνει όμως με την Nintendo; Ο αναλυτής David Gibson αναφέρει ότι αν και δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από την ιαπωνική εταιρία, τα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια από τις συνηθισμένες αξιόπιστες πηγές, τοποθετούν την Nintendo σε άσχημη θέση. Πιο συγκεκριμένα, το Wii πούλησε 28 χιλιάδες κομμάτια και το Wii U λίγο παραπάνω από 70 χιλιάδες (κομμάτια), αριθμός που ούτε καν πλησιάζει τις αρχικές προβλέψεις της εταιρείας. 

Μπορεί στον τομέα των οικιακών κονσολών η Nintendo να τα βρίσκει «σκούρα», αλλά τουλάχιστον όσο αφορά στις φορητές συσκευές, το Nintendo 3DS βρίσκεται ακόμα στην κορυφή με 159 χιλιάδες συστήματα, ακολουθούμενο από το PlayStation Vita στις 10 χιλιάδες και το PSP κοντά στις 5 χιλιάδες (κονσόλες). Καθώς οι πωλήσεις του Wii U συνεχίζουν να απογοητεύουν και με νέους τίτλους να έρχονται μέσα στο έτος όπως το πολυαναμενόμενο Super Smash Bros., οι αναλυτές εκτιμούν πως η Nintendo θα πρέπει να προσέξει πολύ τις κινήσεις της στην αγορά τους ερχόμενους μήνες.