Η Microsoft και η Motorola Solutions υπέγραψαν συμφωνία άδειας χρήσης πατεντών, η οποία θα επιτρέψει την εκατέρωθεν χρήση τεχνολογιών και θα περιλαμβάνει και προϊόντα που χρησιμοποιούν τα λειτουργικά συστήματα Android και Chrome.

Η Motorola Solutions είναι η εταιρεία που διατήρησε την αυτονομία της μετά την εξαγορά της Motorola Mobility, που κατασκευάζει καταναλωτικές συσκευές, από την Google, η οποία τώρα περνά πλέον στα χέρια της κινεζικής Lenovo. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο των τηλεπικοινωνιακών λύσεων και υπηρεσιών για επιχειρήσεις και κυβερνήσεις.

Στα προϊόντα της Motorola Solutions περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ανθεκτικές φορητές συσκευές κινητών τηλεφώνων, ανθεκτικά tablets και υπολογιστές που προσαρμόζονται πάνω στον εξοπλισμό του χρήστη. Δηλαδή προϊόντα που έχουν πολύ εξειδικευμένους χρήστες.  

Οι ανακοινώσεις των δύο εταιρειών δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για το αντίτιμο της συμφωνίας, ποια προϊόντα θα περιλαμβάνει ή ακόμη και ποιες ακριβώς πατέντες των Android και Chrome αφορούν.

Η συμφωνία προστίθεται σε μία σειρά αντίστοιχων συμφωνιών που περιλαμβάνουν άδειες χρήσης πατεντών που αφορούν τα λειτουργικά συστήματα της Google. Η Microsoft έχει υπογράψει ήδη αντίστοιχες συμφωνίες με τις Acer, Amazon, Barnes & Noble, Dell, Foxconn, HTC, LG, Nikon, Onkyo, Samsung, Velocity Micro, ViewSonic, Wistron, ZTE κ.α.