Το iPad είναι ένα εξαιρετικό tablet και το σημαντικότερο ποσοστό της επιτυχίας του έχει να κάνει με τις διαθέσιμες για αυτό εφαρμογές. Άλλες για δουλειά, άλλες για διασκέδαση, άλλες για ενημέρωση, είναι ικανές να μετατρέψουν το tablet σας.

Ας δούμε μερικές από τις δημοφιλέστερες στο Ελληνικό App Store για να σας δώσουμε ιδέες τι να εγκαταστήσετε.

Plants vs Zombies HD

iTunes download link, 1,59 ευρώ
Ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στο App Store σε τιμή προσφοράς. Διαθέτει πολλές πίστες για να μην το βαρεθείτε εύκολα, ενώ η έκδοση για το iPad πέραν των εξαιρετικών γραφικών υποστηρίζει και multi-touch κάνοντας ευκολότερο και αποτελεσματικότερο το gameplay. Η τελευταία έκδοση, όπως και οι περισσότερες από τις προηγούμενες, έχει αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια από τους χρήστες έχοντας αξιολογήσεις ελάχιστα κάτω από το απόλυτο πεντάρι.

Garageband

iTunes download link, 3,99 ευρώ
Μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές της Apple μεταφέρθηκε στο iPad και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά χάρη στην 9,7 ιντσών της συσκευής. Χάρη στο multi-touch που υποστηρίζει η εφαρμογή είναι εύκολο να μάθετε, drums, κιθάρα, μπάσο ή πιάνο.

Ομήρου έπη

iTunes download link, Δωρεάν
Μια Ελληνική εφαρμογή η οποία περιλαμβάνει τόσο την Οδύσσεια όσο και την Ιλιάδα. Υπάρχει το αρχαίο κείμενο και η μετάφραση που έγινε από τον Ν. Καζαντζάκη και τον Ι. Κακριδή. Θα βρείτε περιλήψεις των έργων, κατάλογο των χαρακτήρων που υπάρχουν στα δύο έργα, προλόγους από τους μεταφραστές και αρκετά ακόμα.

Real Racing 2 HD

iTunes download link, 7,99 ευρώ
Αν ψάχνετε για ένα racing game το οποίο θα αναδείξει τις δυνατότητες του iPad σας μόλις το βρήκατε. Γραφικά από... άλλο πλανήτη, 30 αδειοδοτημένα αυτοκίνητα, 15 διαφορετικές τοποθεσίες, περισσότερες από 10 ώρες διασκέδασης. Για τον χειρισμό κάνει χρήση των αισθητήρων του iPad, μεταξύ αυτών και του γυροσκοπίου που διαθέτει το iPad 2.

Pages

iTunes download link, 7,99 ευρώ
Ένας εξαιρετικός επεξεργαστής κειμένου για το iPad με τον οποίο μπορείτε να αντικαταστήσετε με αξιώσεις οποιαδήποτε αντίστοιχη εφαρμογή από το desktop σύστημα σας. Είναι σχεδιασμένος από την Apple με το βλέμμα την φορητή συσκευή της εταιρείας, οπότε και όπως αντιλαμβάνεστε ανταποκρίνεται θαυμάσια σε αυτή. Για όσους έχουν λογαριασμό στην υπηρεσία MobileMe μπορείτε να αποθηκεύσετε τα έγγραφα σας στο MobileMe iDisk. Αν το συνδυάσετε με το iPad Keyboard Dock ή με το ασύρματο πληκτρολόγιο της Apple, η παραγωγικότητα σας θα ανέβει κατακόρυφα.

Marvel

iTunes download link, Δωρεάν
Όσοι αγαπούν τα comics και ειδικά τους εξαιρετικούς τίτλους της Marvel είναι βέβαια πως αυτή η εφαρμογή θα έχει περίοπτη θέση στο iPad τους. Δίνει άλλη διάσταση στα comics, ενώ και οι τιμές τους κυμαίνονται σε επίπεδα τα οποία επιτρέπουν σε όλους να αποκτήσουν τους αγαπημένους τους τίτλους.

Angry Birds Rio HD

iTunes download link, 2,39 ευρώ
Όλες οι λίστες με τις top εφαρμογές για iOS συσκευές οι οποίες σέβονται τον εαυτό τους πρέπει να περιλαμβάνουν το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Angry Birds. Η τελευταία έκδοση του έχει το όνομα Rio με τα πουλιά πιο αγριεμένα από ποτέ και τα γουρούνια πιο προκλητικά από ποτέ. Η έκδοση HD έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την καλύτερη εμφάνιση των γραφικών στο iPad και δικαιώνει την επιλογή. Καλή διασκέδαση.

AIM for iPad

iTunes download link, Δωρεάν
Για όλους εμάς που αγαπάμε τα socail networks το AIM στην έκδοση του για το iPad είναι ένας θαυμάσιος client που περιλαμβάνει τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες σε μια εφαρμογή. Κάντε chat μέσω Facebook ή Gtalk, ενημερώστε το status σας, δείτε τι κάνουν οι φίλοι σας, ανεβάστε φωτογραφίες, ενημερώστε για την τοποθεσία που βρίσκεστε και πολλά πολλά ακόμα μέσα από μια εφαρμογή.

The Elements: A Visual Exploration

iTunes download link, 10,99 ευρώ
Η τιμή της εφαρμογής είναι γεγονός ότι είναι λίγο τσουχτερή - πάντα για εφαρμογή mobile συσκευής - από την άλλη όμως είναι εξαιρετικά υλοποιημένη. Δείτε τον περιοδικό πίνακα των στοιχείων με άλλο μάτι και ανακαλύψτε ότι δεν μάθατε στο σχολείο - ίσως και στο πανεπιστήμιο :-) - από μια θαυμάσια εφαρμογή. Δεν είναι απλά ένας οδηγός των στοιχείων, αλλά μια εξαιρετική παρουσίαση τους με τρόπο τέτοιο που θα φανεί χρήσιμη στους περισσότερους.

Star Walk for iPad

iTunes download link, 3,99 ευρώ
Οι λάτρεις του νυχτερινού ουρανού θα λατρέψουν αυτή την εφαρμογή. Όχι μόνο διαθέτει πληροφορίες για χιλιάδες ουράνια σώματα ορατά στο μάτι ή με κάποιο τηλεσκόπιο. Εκμεταλλεύεται την πυξίδα του iPad και έτσι απλά κρατήστε το iPad προς το σημείο του ουρανού για το οποίο θέλετε να πάρετε πληροφορίες και θα σας εμφανίσει όλα τα ουράνια σώματα. Επιπλέον είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τόσο το γυροσκόπιο, αλλά και την κάμερα - για calibration της πυξίδας - του iPad 2.

TAGS