Η Microsoft σύγκρινε τον Internet Explorer 9 με τους Opera 11, Firefox 4, Chrome 10, και Safari 5, μετρώντας πόσα watt καταναλώνονταν με τον Browser σε 3 περιπτώσεις:

i. Όταν το πρόγραμμα περιήγησης δεν εκτελούσε κάποια ενέργεια,

ii.όταν άνοιγε ένα site ειδήσεων και

iii. κάνοντας Web δοκιμές στην κάρτα γραφικών.

Το αποτέλεσμα:

ο IE9 είναι η λιγότερο ενεργοβόρα εφαρμογή, που σημαίνει ότι θα καταναλώσει τη λιγότερη ενέργεια της μπαταρίας του φορητού σας υπολογιστή.

“Ελπίζουμε ότι και οι άλλες εταιρείες θα μας ακολουθήσουν για λιγότερη κατανάλωση ενέργειας στο διαδίκτυο”, δήλωσαν οι Walter VonKoch, Matthew Robben και Jason Weber, τρεις υπάλληλοι που ασχολούνται με θέματα επιδόσεων και κατανάλωσης.

Βέβαια, ένα τεστ που έκανε η ίδια η Microsoft και έδειξε ότι το προϊόν της είναι το καλύτερο, σίγουρα δεν είναι και πολύ αντικειμενικό, αλλά αποτελεί μία ένδειξη. Ο IE9 χρησιμοποιεί επιτάχυνση υλικού για να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας, δεν είναι όμως ο μόνος. Και ο Firefox 4 προσφέρει επιτάχυνση υλικού για Windows XP. Επίσης, τα site που διάλεξε να κάνει τα τεστ η Microsoft μπορεί να μην αντιπροσωπεύουν αυτά που επισκέπτεται περισσότερο ο καθένας μας. Επιπλέον, διαφορετικοί υπολογιστές έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά κατανάλωσης ή εξοικονόμησης ενέργειας.