Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας της Αμερικής προχωρεί σε προσλήψεις με έναν μάλλον ασυνήθιστο τρόπο. Δεν χρειάζεται να στείλει κανείς βιογραφικό, ούτε συνοδευτική συστατική επιστολή. Το μόνο που απαιτείται είναι να αποκρυπτογραφήσει απλά αινιγματικά tweets, για μια θέση εργασίας στην κορυφαία υπηρεσία πληροφοριών της Αμερικής.

Χθες το βράδυ, ένα tweet δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό της Υπηρεσίας στο twitter @ NSACareers με μια σειρά από φαινομενικά τυχαία γράμματα και κενά.

Ακολουθούσε το hashtag #MissionMonday #NSA #News. Ορισμένοι χρήστες του Twitter θεώρησαν πως ο λογαριασμός είχε δεχτεί επίθεση από χάκερς, ή κάποιος δυσαρεστημένος υπάλληλος έκανε πλάκα, σύμφωνα με το SkyNews.

Αργότερα όμως η NSA επιβεβαίωσε πως το tweet ήταν μέρος μιας μηνιαίας εκστρατείας με κωδικοποιημένα tweets προκειμένου να «βρεθούν άνθρωποι ικανοί για να προστατέψουν το έθνος».

Ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας δήλωσε: «Η NSA είναι γνωστή για την κατασκευή κωδικών αλλά και για το σπάσιμο τους».

«Ως μέρος των προσπαθειών μας για να προσλάβουμε τους καλύτερους και ευφυέστερους, θα δημοσιεύουμε αποστολές σχετικές με κωδικοποιημένα tweets κάθε Δευτέρα για το μήνα Μάιο».

Μέσα σε λίγα λεπτά ο κώδικας είχε σπάσει. Ήταν ένα απλό παζλ αντικατάστασης ενός γράμματος που μετά την κωδικοποιήσει, ερμηνευόταν ως εξής: «Θέλετε να μάθετε τι απαιτείται για μια θέση εργασίας στην NSA; Ελέγξτε κάθε Δευτέρα του Μαϊου καθώς θα προσπαθούμε να βρούμε ανθρώπους ικανούς να προστατέψουν το έθνος μας».

Το παζλ αναμένεται να γίνει πιο δύσκολο τις επόμενες εβδομάδες. Όσοι είναι σε θέση να σπάσουν τους πιο πολύπλοκους κώδικες είναι πιθανό να ενδιαφέρουν την NSA.

TAGS