Σύμφωνα με τη Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, FTC, το Snapchat δεν διαγράφει τις φωτογραφίες σε μία συνομιλία όπως υπόσχεται κι αυτό επειδή μπορεί ο χρήστης να κρατήσει τη φωτογραφία/μήνυμα με ένα screenshot.

Επίσης, σύμφωνα με την FTC, οι πληροφορίες για την θέση όπου βρίσκεται ο χρήστης όταν κάνει chat μέσω Snapchat, συλλέγονταν από την εταιρεία και συνδυαστικά με υποκλοπή στοιχείων φίλων από το τηλεφωνικό ευρετήριο, ο οποιοσδήποτε μπορούσε να στήσει λογαριασμό στην υπηρεσία με τον αριθμό τηλεφώνου του χρήστη ώστε να λαμβάνει τα δικά του snap.
 
Η απόφαση για την κατηγορία της FTC απέναντι στο Snapchat είναι ότι η εταιρία δεν παραδέχτηκε ότι η αυτοκαταστροφή των μηνυμάτων μπορεί να αχρηστευθεί με χρήση εφαρμογών για screenshot της οθόνης.
 
Επίσης, η FTC αποκάλυψε ότι το Snapchat αποθήκευε τα βίντεο χωρίς κρυπτογράφηση σε μια θέση προσβάσιμη στον κατάλογο αρχείων του τηλεφώνου από την σύνδεση του τηλεφώνου σε υπολογιστή.
 
H Snapchat σε ανάρτηση στο blog της παραδέχεται ότι έμαθε από τα λάθη της και δηλώνει πως έχει αλλάξει στους όρους της ώστε να είναι ξεκάθαροι και να αποφύγει μελλοντικές "ενοχλήσεις " από την FTC. 

TAGS