Αν δεν μπήκατe για πρώτη φορά στο internet χθές, σίγουρα θα σας έχει συμβεί: κάνετε κλικ σε ένα link ή γράφετε ένα url στη γραμμή των διευθύνσεων, και ο browser σας βγάζει ένα μήνυμα πως δεν μπορεί να εμφανίσει το συγκεκριμένο site.

Το ερώτημα όμως είναι, το site είναι πεσμένο γενικά ή μόνο εγώ δεν μπορώ να το δω? Τωρα ένα site μπορεί να μας δώσει την απάντηση.

Το site ονομάζεται downforeveryoneorjustme.com - ή, για να μην θυμάστε ολόκληρο αυτό το μακρυνάρι, μπορείτε να μπείτε και μέσω του short URL isup.me.

To site διεκδικεί βραβείο μινιμαλισμού, καθώς η αρχική του σελίδα αποτελείται ουσιαστικά από δύο φράσεις (η δεύτερη εκ των οποίων είναι η ενημέρωση για το short URL) και ένα link για τη λειτουργία του.

isup1

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γράψετε  στο box το site που θέλετε να ελέγξετε και να κάνετε κλικ στο "or just me?"

isup2

Τα αποτελέσματα από το site έρχονται άμεσα. Στην περίπτωση που από μεριάς τους μπορούν να δουν ανεβασμένο το site, μας ενημερώνουν πως εμείς έχουμε το πρόβλημα.

isup3

Αν το site είναι όντως πεσμένο, μας το επιβεβαιώνουν.

isup4

Αν γράψουμε κάτι που να μην είναι url στο box, θα μας βγάλει αυτό το μήνυμα:

isup5

Και τέλος, αν θέλουμε να το παίξουμε έξυπνοι και γράψουμε το url του ίδιου του downforeveryoneorjustme.com, έξυπνα θα μας απαντήσει:

isup6