Η Microsoft δημοσίευσε τα στατιστικά των apps που κατέβασαν οι χρήστες από το Windows και Windows Phone Store για τον μήνα Απρίλιο προκειμένου να δώσει στους developers μια εικόνα για το ποια apps είναι πιο δημοφιλή και ποια χρειάζονται εξέλιξη.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι το μεγαλύτερο «κοινό» των Windows 8 και Windows Phone apps βρίσκεται στις ΗΠΑ. Το 31% του συνόλου των downloads από το Windows Store προέρχονται από τις ΗΠΑ ενώ το αντίστοιχο ποσοστό από τα Windows Phone Store downloads είναι στο 12%, 10% προέρχεται από την Κίνα, 9% από την Ινδία και 8% από το Βιετνάμ.

Όσον αφορά στις πιο δημοφιλείς κατηγορίες εφαρμογών τα Games είναι τα πιό δημοφιλή στο σύνολο. Όμως σε αναλογία με το πόσα apps είναι διαθέσιμα και πόσα επιλέγουν οι χρήστες να ατεβάσουν, τα παιχνίδια δεν βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Τα πιο δημοφιλή είναι η κατηγορία των Social apps και στη συνέχεια ακολουθούν τα Photos apps.

H Microsoft αναφέρει ότι οι κατηγορίες Productivity και Games είναι αυτές που μπορούν να δώσουν υψηλά κέρδη στους προγραμματιστές

TAGS