Τη Ρέιτσελ Λουίζ Κάρσον τιμάει στη κεντρική της σελίδα η Google μέσω του Doodle. 

Πρόκειται για τη θαλάσσιο βιολόγο - συγγραφέα που βοήθησε στην ανάπτυξη του Παγκόσμιου Περιβαλλοντικού Κινήματος, κυρίως με το βιβλίο της «Σιωπηλή Άνοιξη».

Γεννήθηκε στις ΗΠΑ, την 27 Μαΐου του 1907 Ρέιτσελ Λουίζ Κάρσον, εργάστηκε στο Γραφείο Αλιευμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και έγινε συγγραφέας πλήρους απασχόλησης τη δεκαετία του 1950.

Στο τέλος της δεκαετίας του 1950, η Κάρσον έστρεψε την προσοχή στο περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα στα προβλήματα που πιστεύεται ότι οφείλονταν στα συνθετικά εντομοκτόνα.

Το 1962 εξέδωσε υπό αυτό το πρίσμα το μεγαλύτερο συγγραφικό της έργο, το βιβλίο με τίτλο Σιωπηλή Άνοιξη (Silent Spring), στο οποίο υποστηρίζει ότι τα εντομοκτόνα συσσωρεύονται στην τροφική αλυσίδα και βλάπτουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Το βιβλίο έγειρε ανησυχίες για το περιβάλλον σε μια πρωτοφανή μερίδα της Αμερικανικής Κοινωνίας
.
Το βιβλίο ήταν αιτία για να αλλάξει η εθνική πολιτική για την χρήση εντομοκτόνων και την απαγόρευση του DDT και άλλων εντομοκτόνων και αποτέλεσε έμπνευση για το περιβαλλοντικό κίνημα που οδήγησε στη δημιουργία της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.

TAGS