Την εφαρμογή HealthKit, η οποία θα μπορεί να μετράει αρτηριακή πίεση, θερμοκρασία σώματος, καρδιακούς παλμούς, αυξομειώσεις σωματικού βάρους και επίπεδα σακχάρου του αίματος, ανακοίνωσε η Apple

Στόχος του αμερικανικού κολοσσού ήταν η δημιουργία μιας εφαρμογής που θα «συνεργάζεται» με άλλα apps, και θα επικοινωνεί παράλληλα με τον οικογενειακό γιατρό, προωθώντας ενημερώσεις σε περίπτωση κινδύνου.

Η μόδα για πιο «υγιεινά» γκάτζετ καλά κρατεί και οι περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας έχουν ριχτεί για τα καλά στον «χορό», παρουσιάζοντας τις δικές τους προτάσεις για μια καθημερινότητα με περισσότερη σωματική άσκηση και καλύτερη παρακολούθηση των ζωτικών δεικτών του οργανισμού.

Εφαρμογή υγείας με επικοινωνιακό ταλέντο

Το νέο ιδιαίτερα «επικοινωνιακό» app της Apple, προσφέρει τη λύση της συγκέντρωσης των δεδομένων που αφορούν την υγεία του χρήστη, σε ένα μέρος. 

Ετσι, αν για παράδειγμα εκείνος χρησιμοποιεί άλλη εφαρμογή για fitness, άλλη εφαρμογή για την παρακολούθηση απώλειας βάρους του και άλλη για τη μέτρηση καρδιακών παλμών, θα μπορεί με ένα πάτημα στην οθόνη αφής να δει το πλήρες προφίλ του με όλα τα επιμέρους στοιχεία σε ένα σημείο.
 
Η ιστοσελίδα του αμερικανικού κολοσσού, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «μέσα από τη συνεργασία οι εφαρμογές αποκτούν μεγαλύτερη δύναμη».

Ακόμα, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας «καρτέλας» έκτακτης ανάγκης, που θα εμφανίζεται στην κλειδωμένη οθόνη του κινητού του και θα αποκαλύπτει π.χ. την ομάδα αίματός του, τυχόν αλλεργίες ή άλλα προβλήματα υγείας, ή ακόμα και έναν τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας σε περίπτωση κινδύνου. 

Το HealthKit σύμφωνα με tovima.gr, θα επιτρέπει στον χρήστη να ορίζει ποια δεδομένα επιθυμεί να μοιράζεται με τον γιατρό του. 

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του τμήματος σχεδιασμού λογισμικού, Κρεγκ Φεντερίγκι, η απευθείας επικοινωνία της εφαρμογής με τον γιατρό, θα μπορούσε να είναι σωτήρια σε κάποιες περιπτώσεις.

Η εφαρμογή υγείας της Apple, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου για προγραμματιστές Worldwide Developers Congress 2014 (WWDC 2014) στο Σαν Φρανσίσκο, θα είναι διαθέσιμη για το κοινό το φθινόπωρο, μαζί με το νέο λειτουργικό της εταιρείας iOS 8.