Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από πηγές που έχουν επαφές με αλυσίδα εφοδιασμού της Samsung στην Ταϊβάν, γίνεται γνωστό ότι για το τρίτο τρίμηνο τους έτους, η Samsung σκέφτεται να μεώσει κατά 25% τις παραγγελίες για εξαρτήματα που χρειάζονται στην κατασκευή και συναρμολόγηση του Samsung Galaxy S5. Η ενέργεια αυτής της εταιρείας, κατά τα λεγόμενα ειδικών οφείλεται στο ότι η Samsung ανησυχεί με τις προτιμήσεις των αγοραστών, τώρα μάλιστα που ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την κυκλοφορία του iPhone 6 αυτό το Φθινόπωρο, για αυτό θα ακολουθήσει άλλη τακτική. 

Προκειμένου να γίνουν αντιληπτές οι εξελίξεις, αρκεί να αναφερθεί πως για το δεύτερο τρίμηνο του 2014, οι νοτιοκορεάτες παρήγγειλαν 21 εκατομμύρια κομμάτια για την νέα τους ναυαρχίδα, ενώ τώρα ο αριθμός για το επόμενο τρίμηνο που τελειώνει τον Σεπτέμβριο, πέφτει στα 15 εκατομμύρια μονάδες. Επιπλέον, περικοπές έγιναν και στην παραγωγή του Samsung Galaxy S4, όπου το δεύτερο τρίμηνο ο συνολικός αριθμός παραγγελιών ήταν στα 6 εκατομμύρια και τώρα προβλέπεται πως η ζήτηση αγοραστών για αυτή την συσκευή θα είναι περιορισμένη, για αυτό θα παραχθούν 5 εκατομμύρια τεμάχια για το τρίτο τρίμηνο που ξεκινά. 

Όλα αυτά τα νέα μέτρα περικοπών μάλλον δεν οφείλονται μονάχα στην άφιξη του μεγαλύτερου iPhone, πιθανολογείται ότι ένα ποσοστό καταναλωτών, στη φήμη και μόνο ότι σύντομα έρχεται το Samsung Galaxy S5 Prime ή αλλιώς Samsung Galaxy F, θα περιμένουν να δουν το νέο αναβαθμισμένο μοντέλο κατασκευασμένο από μέταλλο, οθόνη 5,2 ιντσών ανάλυσης 1440 x 2560 (QHD), SoC Snapdragon 805 με quad-core CPU, 3 GB RAM, 16 megapixel κάμερα με OIS και αργότερα αποφασίσουν για το τι θα αγοράσουν. 

Πίεση φαίνεται να δέχεται η εταιρεία και από άλλες συσκευές πέρα του iPhone, με κύριους ανταγωνιστές του Samsung Galaxy S5, το One (M8) από την HTC και το LG G3 που κυκλοφόρησε στην Κορέα και υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις του έναντι του LG G2. 

TAGS