Και ο πόλεμος μεταξύ Android και iOS καλά κρατεί, και δεν κρατεί μόνο σε επίπεδο καινοτομιών ή χρηστών. Αυτή τη φορά ο Tim Cook είναι αυτός που έριξε πρώτος λάδι στη φωτιά καθώς όπως θυμάστε κατά την παρουσίαση του iOS 8 στο WWDC είχε πει «Android dominates the market in malware» ενώ σε άρθρο του είχε χαρακτηρίσει το Android ως τοξικό και τρωτό.

Η Google αποφάσισε να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο μέσω του Sundar Pichai στο Google I/O 2014 κατά την παρουσίαση του Android L dev preview. Έδειξε λοιπόν ένα αντίστοιχο slide στο οποίο δείχνει τις καινοτομίες του Android από το 2008 έως το 2013. Ανέφερε πως αν κοιτάξουμε σε άλλες πλατφόρμες (ποια να εννοεί άραγε) θα δούμε ότι φέρνουν widgets, custom keyboards και πολλά άλλα τα οποία το Android τα είχε τέσσερα με πέντε χρόνια πριν.

Ο Pichai δεν ανέφερε ποτέ τη λέξη Apple αλλά είναι ξεκάθαρο σε ποιόν απευθύνεται το παρακάτω slide που προβλήθηκε στη σκηνή του Google I/O 2014. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πως η Google προσπαθεί να καταπολεμήσει το Android malware μέσω των security updates να έρχονται μέσω το Google Play κάθε έξι εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι το 93% των Android συσκευών έχουν τις νεότερες Google Play υπηρεσίες, άσχετα με το ποια έκδοση του OS έχουν.

Από την παρακάτω εικόνα με τίτλο «Android Innovation» δίνει έμφαση στις καινοτομίες που έκανε κατά καιρούς όπως το multitasking στο Android 1.0, custom keyboards και widgets στο Cupcake, στατιστικά μπαταρίας από το app στο Gingerbread, interactive notifications στο Jelly Bean (4.1), quick settings και gesture typing στο Jelly Bean (4.2) και άλλα.

Για χρόνια η μάχη μεταξύ Apple και Googe αφορά στην ομορφιά του iOS ενάντια στη δύναμη του Android. Όμως με το iOS 8 η Apple γίνεται πιο ανοιχτή δίνοντας περισσότερες δυνατότητες στους developers ενώ η το Android έφερε το νέο «Material Design». Πάντως από τον σκληρό ανταγωνισμό οι χρήστες μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν.

TAGS