Σε γερό παίκτη του παιχνιδιού “Μονόπολη” φαίνεται να εξελίσσεται η Google, η οποία μετά τις εξαγγελίες για την κατασκευή αυτοκινούμενων οχημάτων, το διαγωνισμό εξερεύνησης της Σελήνης, την ανάπτυξη λογισμικού κινητών, την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών σε μια ολόκληρη πόλη, τη δημιουργία Google TV, τα σχέδια για παροχή τηλεφωνίας και φυσικά τις κατα συρροή εξαγορές εταιρειών και υπηρεσιών του Internet, αποφάσισε να επεκτείνει τα μερίδιά της στην αγορά της πράσινης ενέργειας.

Η μικρή εταιρεία που ξεκίνησε από ένα γκαράζ είναι προφανές ότι κινείται στη δημιουργία μιας αυτοκρατορίας, μάλλον παντοκρατορίας, το νέο απόκτημα της οποίας είναι μια ολοκαίνουρια φωτοβολταϊκή μονάδα παραγωγής ενέργειας στα περίχωρα του Βερολίνου.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η Google υποστηρίζει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας -έχει ξεκινήσει από το 2008 να επενδύει στον τομέα- όμως είναι η πρώτη φορά που προχωρά σε σχετική επένδυση, εκτός ΗΠΑ.

Η μονάδα, η οποία σχεδιάστηκε με στόχο να υποστηρίξει ενεργειακά 5.000 νοικοκυριά της περιοχής, θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες της Γερμανίας. Για την εξαγορά του μερίδιου της, η Google κατέβαλε το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ, -το υπόλοιπο ανήκει στην γερμανική ιδιωτική εταιρεία Capital Stage. Η εξαγορά θα επικυρωθεί και επίσημα μετά την έγκριση της επιτροπής ανταγωνισμού της Γερμανίας.

Είναι πάντως απορίας άξιο το τι θέλει να κάνει ακριβώς η Google με την κίνηση αυτή στη Γερμανία. Η μήπως, πολύ απλά, είναι τόσα τα λεφτά που δεν ξέρει τί να τα κάνει;