Το πρώτο του iphone παρουσίασε ο Steve Jobs το 2007. Τι είχε πει εκείνος για το νέο του δημιούργημα;

«To iPhone είναι ένα καινοτόμο και μαγικό προϊόν που στην ουσία είναι 5 χρόνια μπροστά από οποιαδήποτε άλλη κινητή συσκευή. Έχουμε γεννηθεί όλοι μας με ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, τα δάχτυλα μας, και το iPhone έχει μια μοναδική διεπαφή για τον χρήστη βασισμένη πάνω σε αυτό το γεγονός. Είναι τόσο καινοτόμα όσο το ίδιο το ποντίκι».

Το αρχικό iPhone με την κωδική ονομασία M68 και αριθμό μοντέλου iPhone1,1 είχε μια οθόνη 3.5 ιντσών στα 320χ480 με 163ppi, ένα quad-band 2G EDGE data radio, 802.11b.g Wi-Fi, Bluetooth 2.0 EDR, και μια κάμερα 2 megapixel.

Ως επεξεργαστές είχε έναν ARM-based Samsung 1176JZ(F)-S και μια PowerVR MBX Lite 3D graphics, με μια μπαταρία 1400 mAh battery, και 128MB of RAM. 

Όταν στις 6 Ιουνίου του 2007, ο Steve Jobs ανέβηκε στη σκηνή και ανακοίνωσε την επίσημη ημέρα κυκλοφορίας του iphone στις 29 Ιουνίου του 2007, στα Apple Stores της Αμερικής επικράτησε πανικός. Ουρές από κοσμο περίμεναν καρτερικά προκειμένου να κρατήσουν στα χέρια τους τη νέα αυτή συσκευή.

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2007, ο δαιμόνιος Steve Jobs ανακοίνωσε πως η Apple θα απέσυρε το iPhone 4GB από την αγορά, και θα έριχνε την τιμή του 8GB μοντέλου στα $399 ενώ λίγο αργότερα θα ανακοίνωνε και το λανσάρισμα του 16GB μοντέλου.

Και όσοι αμφισβήτησαν το τεχνολογικό επίτευγμα του Steve Jobs; Όπως αναφέρει το appleworldhellas.com έπεσαν έξω όπως για παράδειγμα ο Steve Ballmer της Microsoft, που είχε πει: «Στην αγορά υπάρχει αυτή την στιγμή το Motorola Q προς $99. Η Apple έχει το πιο ακριβό κινητό στην αγορά και με μεγάλη διαφορά. Δεν υπάρχει περίπτωση το iPhone να αποκτήσει μερίδιο στην αγορά. Καμία απολύτως περίπτωση!!».

TAGS