Οθόνη από ζαφείρι θα έχει το νέο iphone 6.

H Apple λέγεται ότι θα πάψει να χρησιμοποιεί το Gorilla Glass, το σκληρό γυαλί της βρετανικής Corning που δεν χαράζεται με ευκολία. Το ζαφείρι όμως είναι το δεύτερο σκληρότερο υλικό μετά το διαμάντι, αν και μένει να αποδειχτεί εάν θα έχει την απαιτούμενη διαπερατότητα φωτός για να κάνει επαρκώς φωτεινά τα χρώματα ή εάν θα κάνει την οθόνη πιο ενεργοβόρα, όπως υποστηρίζει η Corning, σχολιάζοντας στο Forbes.

O Marques Brownlee υποβάλλει σύμφωνα με το in.gr, την οθόνη (μόνο) ενός iPhone 6 4,7 ιντσών σε συνεχή τεστ αντοχής, με επιτυχία. Αναφέρει ότι η Apple θα προμηθεύεται τον πολύτιμο λίθο από την GT Advanced Technologies και σημειώνει πως ότι το ζαφείρι χρησιμοποιείται ήδη στην πρόσοψη πολυτελών ρολογιών και σε φακούς καμερών.

Το iPhone που θα διαδεχθεί το iPhone 5S και το iPhone 5C λέγεται πως θα κυκλοφορήσει για δεύτερη φορά σε δύο εκδόσεις: iPhone 6 4,7 ιντσών και iPhone Air 5,5 ιντσών. H ανακοίνωσή του τοποθετείται στις αρχές Σεπτεμβρίου και η κυκλοφορία του, τουλάχιστον σε Βόρεια Αμερική και Κίνα στα τέλη του ίδιου μήνα.

TAGS