Στα χορευτικά βήματα του Μάικλ Τζάκσον βαδίζουν οι χρήστες του Microsoft Xbox 360 και του Sony PlayStation 3 (PS3) αφού έχουν τη δυνατότητα να... αποδείξουν κατά πόσο μπορούν να μιμηθούν τις ικανότητές του στο χορό και στο τραγούδι.

Το νέο παιχνίδι “Michael Jackson – the Experience” κυκλοφορεί από σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου στις ΗΠΑ έναντι 49,99 δολαρίων και την ερχόμενη Πέμπτη θα είναι διαθέσιμο και στην Ευρώπη.

Το παιχνίδι δημιούργησε η γαλλική εταιρεία Ubisoft. Μάλιστα και πούλησε περίπου τρία εκατομμύρια αντίτυπα, έκδοσή του που κυκλοφόρησε τέλη Νοεμβρίου για τις κονσόλες Nintendo Wii.

Κάμερα 3-D, μέσω της κονσόλας Kinect,, θα παρακολουθεί τη φωνή και την κίνηση των παικτών και θα καταγράφει κατά πόσο καλά μιμούνται τις κινήσεις του θρύλου της ποπ. Οι παίκτες θα εμφανίζονται στην οθόνη σαν animated χαρακτήρες αντικατοπτρίζοντας τις κινήσεις τους και τη φωνή τους.

Οι σκηνές του παιχνιδιού είναι εμπνευσμένες από τις ζωντανές εμφανίσεις του Μάικλ Τζάκσον, τα βίντεο κλιπ του, χωρίς φυσικά να λείπει και το περίφημο "Thriller".