Το “A Google a Day” είναι ένα trivia παιχνίδι που δημιούργησε η Google και που σίγουρα θα αρέσει σε όσους παίζουν παρόμοια παιχνίδια.

Κάθε μέρα θα σας δίνονται μερικά hints σε μια ερώτηση, και εσείς, με την βοήθεια της μηχανής αναζήτησης, θα προσπαθείτε να βρείτε την λύση. Εύκολο; Τι λέτε;

Τις περισσότερες φορές στα trivia games, απαγορεύεται η οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, πόσο μάλλον αν αυτή προέρχεται από την μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Σε αυτό το παιχνίδι, η ίδια η Google σας προτρέπει να σκεφτείτε το τι θα πρέπει να αναζητήσετε για να βρείτε την απάντηση. Μπορεί να ακούγεται εύκολο, όμως αν δεν βρείτε και αν δεν χρησιμοποιήσετε τα σωστά keywords, είναι πιθανό να δυσκολευτείτε.

Για να μας προφυλάξει η Google από το να δούμε την απάντηση μιας ερώτησης ανάμεσα στα αποτελέσματα (π.χ. στο live Twitter feed), έχει δημιουργήσει μια έκδοση “wormhole” της μηχανής αναζήτησης, τα αποτελέσματα της οποίας είναι αυτά που θα έβγαιναν μία μέρα πριν ανακοινωθεί η ερώτηση. Βέβαια, όποιος θέλει να βρει γρήγορα την απάντηση, μπορεί να ανοίξει σε κάποιο άλλο tab την πραγματική σελίδα της Google και να βρει από εκεί τη λύση.

Σύμφωνα με τον Daniel Russell από την Google, η εταιρεία αναγνωρίζει το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι στη διαδικασία μάθησης, και γι αυτό ακριβώς τον λόγο δημιούργησαν ένα παιχνίδι που θα οδηγήσει τους ανθρώπους να μάθουν το σωστό τρόπο για να κάνουν μια αναζήτηση. Όπως ισχύει και με πολλά σταυρόλεξα ή άλλα παιχνίδια που κυκλοφορούν μαζί με τις εφημερίδες, έτσι και το A Google a Day θα γίνεται πιο δύσκολο όσο περνάει η εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει πως ίσως την Παρασκευή να ζορίζονται ακόμα και οι καλύτεροι. Η ερώτηση της Δευτέρας, είναι αυτή που φαίνεται παραπάνω. Είχατε καμιά επιτυχία με την απάντηση της;