Κάθε χρόνο ακούγεται η φήμη πως η Apple είναι όλο και πιο κοντά στην αλλαγή των Intel επεξεργαστών των Mac της και την αντικατάστασή τους με ARM επεξεργαστές. Πολλοί πιστεύουν πως αυτή η αλλαγή κάποτε θα γίνει τελικά, αλλά κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει με σιγουριά το πότε.

Σύμφωνα με τον πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple, Jean-Louis Gassée, ίσως να δούμε κάτι τέτοιο πολύ σύντομα. Ο ίδιος δήλωνε για χρόνια όχι πεπεισμένος για την αλλαγή αυτή, αλλά όπως σημείωσε πρόσφατα είναι σχεδόν βέβαιος πως θα γίνει και μάλιστα τονίζει πως ίσως δούμε τους πρώτους ARM Macs μέσα στο 2016.

Πίσω από αυτή την σημαντική απόφαση κρύβεται ο Steve Jobs. Για χρόνια ο Steve επέμενε σύμφωνα με το appleworldhellas.com, και ήθελε την Apple να έχει το πάνω χέρι και έλεγχο της τεχνολογίας της. Όπως αναφέρει ο Gassée σήμερα αυτή η φιλοσοφία δεν έχει αλλάξει στην Apple και αν μη τι άλλο είναι πιο δυνατή από ποτέ. Πρόσφατο παράδειγμα που δείχνει μια τέτοια πεποίθηση είναι και η δημιουργία της νέας γλώσσας προγραμματισμού της Apple Swift.

TAGS