Η εταιρεία Threadsmiths από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας δημιούργησε ένα επαναστατικό μπλουζάκι, το οποίο παραμένει αδιάβροχο όσο κι αν προσπαθεί κανείς να το «μουλιάσει». 

Είναι φτιαγμένο 100% από βαμβάκι και με τη βοήθεια υδροφοβικής νανο-τεχνολογίας παραμένει αδιάβροχο από οποιοδήποτε υγρό ή βρωμιά.

Πρόκειται για μια πατενταρισμένη τεχνολογία, που σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές υγρών απώθησης, οι οποίες περιέχουν χημικά, -όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές της- «μιμείται τις φυσικές, υδρόφοβες ιδιότητες των φύλλων του λωτού».

Χάρη σε ένα φυσικό αυτοκαθαριστικό, καθώς κάθε υπόλειμμα που παραμένει επάνω στο ύφασμα μπορεί να αφαιρεθεί με ένα απαλό σκούπισμα ή ξέπλυμα με λίγο νερό.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Eftm.com.au, το ύφασμα μπορεί να πλυθεί κανονικά στο πλυντήριο, ενώ η αδιάβροχη δράση του μπορεί να κρατήσει μέχρι και μετά από 80 πλύσεις.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, το ύφασμα μπορεί να αποδειχτεί «επαναστατικό» για εστιατόρια και επιχειρήσεις εστίασης, όπου οι λεκέδες στα τραπεζομάντηλα και όχι μόνο, αποτελούν ένα μόνιμο «πονοκέφαλο» για τους ιδιοκτήτες.