μικρο-ηλεκτρομηχανικά συστήματα (MEMS) αισθητήρες είναι απαραίτητα στη σημερινή εποχή τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τα έξυπνα τηλέφωνα. Αυτοί οι μικροσκοπικοί αισθητήρες γίνονται ολοένα και πιο έξυπνοι, πιο συμπαγείς και πιο ενεργειακά αποδοτικοί. 

Σύμφωνα με το techgear.gr, με τη βοήθεια των αισθητήρων MEMS, η σύνδεση μεταξύ διαφόρων αντικειμένων γίνεται ολοένα και περισσότερο εφικτή. Στην πραγματικότητα, τα πάντα μπορούν να συνδεθούν με τα πάντα μέσω του διαδικτύου των αντικειμένων, ακόμα και τα μη ηλεκτρονικά είδη, όπως τα παράθυρα και οι πόρτες. Αυτό σημαίνει περισσότερη άνεση, ασφάλεια και ενεργειακή αποδοτικότητα.

Η Bosch παρέχει αισθητήρες για μια σειρά χρήσεων στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και των ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών. Για παράδειγμα, οι MEMS αισθητήρες μετρούν την πίεση, την επιτάχυνση, την περιστροφική κίνηση, τη ροή μάζας, και μαγνητικού πεδίου της γης, και ενεργούν ως αισθητήρια όργανα για τα αυτοκίνητα ή τα έξυπνα τηλέφωνα (smartphones). 

Η Bosch έχει λανσάρει αυτούς τους αισθητήρες για τα οχήματα από το 1995. Σήμερα σε κάθε όχημα χρησιμοποιούνται έως και 50 αισθητήρες ΜΕΜS. Χάρη στους αισθητήρες επιτάχυνσης Bosch Sensortec, ένα έξυπνο τηλέφωνο ή tablet προσαρμόζει την εικόνα ανάλογα με το πώς το κρατάει κάποιος. 

Μικροσκοπικά μικρόφωνα MEMS που κατασκευάζονται από την Akustica, μια πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Bosch, ανιχνεύουν ήχους και ομιλία. Τώρα πλέον ένα στα δύο έξυπνα τηλέφωνα χρησιμοποιούν αισθητήρες της Bosch.

Η Bosch είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία MEMS, δεδομένου ότι αυτή το λάνσαρε για πρώτη φορά, και είναι και ο μεγαλύτερος προμηθευτής στον κόσμο σε αυτή την εξαιρετικά δυναμική αγορά, όπως ισχυρίζονται οι εμπειρογνώμονες IHS Τεχνολογίας και Yole Développement.

Από την έναρξη της παραγωγής το 1995, η Bosch έχει κατασκευάσει πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια αισθητήρες MEMS.