Όλο και περισσότερο χρησιμοποιούμε σήμερα τα κινητά μας και η οδήγηση δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Πολλά αυτοκίνητα ενσωματώνουν τεχνολογία σύνδεσης με τις συσκευές. 

Η συνδεσιμότητα αυτή επιτρέπει στον οδηγό την πραγματοποίηση κλήσεων, streaming μουσικής καθώς και άλλες πιο εξειδικευμένες λειτουργίες.

Με την ασφάλεια να είναι πάντα προτεραιότητα των κατασκευαστών, μια ομάδα από την Πανεπιστήμιο της Santa Catarina, κατάφερε να δημιουργήσει μια τεχνολογία ώστε το αμάξι να αναγνωρίζει πότε ο οδηγός χρησιμοποιεί το κινητό του.

Χρησιμοποιώντας ένα μείγμα hardware και software, το αμάξι καταλαβαίνει αν μιλάς στο τηλέφωνο. Αυτό το κατάφεραν τοποθετώντας μια μικρή ψηφιακή κάμερα στο ταμπλό του αυτοκινήτου, η οποία στοχεύει στο πρόσωπο του οδηγού. 

Στη συνέχεια σύμφωνα με το techblog.gr, ένας αλγόριθμος επεξεργάζεται το πρόσωπο του χρήστη και προσπαθεί να ξεχωρίσει αν έχει τα χέρια του στο πρόσωπο για αρκετή ώρα, τότε το σύστημα μπορεί να καταλάβει αν μιλάει στο τηλέφωνο ενώ οδηγεί.

Αυτή την στιγμή η ομάδα δεν έχει δημιουργήσει κάποια τεχνολογία για να αποτρέπει τον οδηγό από αυτή την επικίνδυνη συμπεριφορά κατά την διάρκεια της οδήγησης, αλλά αυτό θα είναι το επόμενο λογικό βήμα.

Καθημερινά πολλά ατυχήματα συμβαίνουν λόγω του ότι οι οδηγοί μιλάνε στο τηλέφωνο και στέλνουν μηνύματα και μια τέτοια τεχνολογία ίσως αποδειχθεί σωτηρία για πολλούς.