Όταν η Microsoft ξεκίνησε το Bing πολλοί σκέφτηκαν ότι πρόκειται για ακόμα μία αποτυχημένη προσπάθεια της Microsoft να ανταγωνιστεί την Google.

Οι άνθρωποι από το Redmond όμως με διέψευσαν πανηγυρικά καθώς το Bing συνεχώς αυξάνει το market share του εις βάρος του μεγάλου του αντίπαλου. Κάθε μήνα, το Google χάνει 2 με 3% από τις αναζητήσεις που γίνονται ενώ το αντίπαλο δέος κερδίζει 5 με 6%.

Τα νούμερα αυτά αφορούν την Αμερικάνικη αγορά, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο ισχύει κάτι παρόμοιο. Στους τελευταίους 6 μήνες, το ποσοστό του Bing έχει ανέβει από το 10% στο 14%. Αν η άνοδος του Bing και η πτώση του Google, στην Αμερική, συνεχιστεί με αντίστοιχους ρυθμούς και στους επόμενους μήνες, τον Γενάρη του 2012 θα κυριαρχεί η μηχανή αναζήτησης της Microsoft. Κάτι τέτοιο όμως μοιάζει δύσκολο για δύο λόγους.

Αρχικά, η μηνιαία πτώση του Google κατά 5% είναι τεράστια και σίγουρα ο Larry Page θέλει να την διορθώσει και θα κάνει ό,τι μπορεί για να επαναφέρει την διαφορά στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από μερικούς μήνες. Ακόμα, είναι θεωρητικά ακατόρθωτο να καταφέρει η Microsoft να αλλάξει γνώμη σε τόσους πολλούς χρήστες σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ειδικά όταν πρόκειται για κάτι που έχει περάσει στην καθημερινότητα των ανθρώπων και στο.. λεξιλόγιο τους (βλ. “Google it”).

Εσείς χρησιμοποιείτε το Bing ή ακόμα είστε πιστοί στο Google?

bing google theoretical

TAGS