Στην εξαγορά της online πλατφόρμα βίντεο παιχνιδιών Twitch Interactive έναντι ποσού 970 εκατ. δολαρίων προχώρησε η εταιρεία λιανικής πώλησης στο διαδίκτυο Amazon.com Inc. 

Σε δηλώσεις του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος ανέφερε ότι «Η παρακολούθηση online παιχνιδιών είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και η Twitch έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα που συγκεντρώνει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι παρακολουθούν δισεκατομμύρια λεπτά παιχνιδιών κάθε μήνα . Σύμφωνα με τα στοιχεία η Twitch είχε κατά τον μήνα Ιούλιο περισσότερους από 55 εκατομμύρια αποκλειστικούς επισκέπτες οι οποίοι παρακολούθησαν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια λεπτά ηλεκτρονικού περιεχομένου. 

Η εν λόγω εξαγορά είναι η μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία στην 20χρονη ιστορία της Amazon και θα βοηθήσει την αμερικανική εταιρεία να ανταγωνιστεί την Apple Inc και την Google Inc στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των online παιχνιδιών. 

Η εξαγορά περιλαμβάνει κάποιες επιμέρους συμφωνίες που ουσιαστικά ανεβάζουν το ποσό της εξαγοράς πάνω από το ένα (1) δισεκατομμύριο δολάρια όπως ανέφερε στο Ρόιτερς μια πηγή κοντά στη συμφωνία. Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, είναι ένα ασυνήθιστο βήμα για την Amazon, η οποία τείνει να χτίζει συμφωνίας μέσα από μικρότερες εξαγορές.

TAGS