Ο ASIMO (Advanced Step in Innovative Mobility) ίσως είναι το πιο διάσημο ρομπότ στον κόσμο, που μετρά ήδη 18 χρόνια ζωής. 

Το τμήμα ρομποτικής της Honda παρουσίασε πρόσφατα μια καινούργια εκδοχή του, εφοδιάζοντάς το με δάχτυλα, με έναν ειδικό αισθητήρα στην παλάμη και έναν αισθητήρα δύναμης σε κάθε δάχτυλο ξεχωριστά.

Το καινούργιο μοντέλο έχει επίσης τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων που βασίζεται σε οπτικές αλλά και απτικές πληροφορίες, ενώ τα δάχτυλα του δίνουν τη δυνατότητα να προβεί σε διάφορες καθημερινές δραστηριότητες.

«Ο ASIMO έχει 57 βαθμούς ελευθερίας. Ένας βαθμός ελευθερίας ορίζεται σε άμεση σχέση με μια ανθρώπινη άρθρωση. 

Το ρομπότ έχει 57 κινητήρες, που δουλεύουν ανεξάρτητα, ώστε να κάνουν σύνθετες κινήσεις. Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι τα χέρια του ASIMO, όπου έχουμε αυξήσει το βαθμό ελευθερίας από το 2 στο 13 στο κάθε χέρι. 

Αυτό σημαίνει ότι έχει ικανότητες να κουνήσει τα δάχτυλά του ανεξάρτητα και να ολοκληρώσει σύνθετες αποστολές» δήλωσε η Βίκι Χουντ, υπεύθυνη εταιρικής επικοινωνίας του τμήματος ρομποτικής της Honda.

Οι καινούργιες αυτές δεξιότητες του ρομπότ το κάνουν πολύ πιο χρήσιμο σε όλους μας, καθώς του επιτρέπουν να βοηθά τους ανθρώπους σε καθημερινές εργασίες.