Πολύ ανατρεπτική αναδεικνύεται για φέτος η Samsung, αφού ανακοίνωσε τη δυνατότητα πλοήγησης μέσα από την υπηρεσία Here Maps της Nokia σε συσκευές της που τρέχουν το λειτουργικό Tizen, όπως smart watches της οικογενείας Gear.

Θα υποστηρίζεται η λειτουργία πλοήγησης turn-by-turn για πεζούς και μερικές άλλες λειτουργίες των χαρτών Here. Κι όμως η Nokia δεν είναι ικανοποιημένη να διαθέσει την υπηρεσία χαρτογράφησής τους μονάχα στα smart watches της Samsung, για αυτό ανακοινώνουν ότι η συνεργασία τους επεκτείνεται και για την Android πλατφόρμα, έτσι λοιπόν για πρώτη φορά θα υπάρξει συμβατότητα και με τα Galaxy smartphones της Samsung και όλα μάλιστα δωρεάν. 

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό των Here Maps, είναι η δυνατότητα χρήσης των χαρτών χωρίς να χρειάζεται η παρουσία Internet, όπως ακριβώς και με την αντίστοιχη εφαρμογή στα Windows Phone, γίνεται απλώς χρήση του ενσωματωμένου GPS των συσκευών. Αυτό επιτρέπει την εξερεύνηση κάθε χάρτη μιας περιοχής λεπτομερώς και την λήψη οδηγιών για τον χρήστη όπου και αν θέλει να φθάσει, χωρίς να είναι αναγκαία η σύνδεση στο δίκτυο. Η Nokia διατυμπανίζει ότι μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει όλες τις λειτουργίες των Here Maps στο Android σε λειτουργία offline. Ακόμα μέσω της εφαρμογής επιτρέπεται η λήψη συνολικά 200 χαρτών για διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες και στην συνέχεια αυτοί οι χάρτες διατηρούνται αποθηκευμένοι στην συσκευή παρέχοντας άμεση πρόσβαση κάθε στιγμή. Πάνω από 100 χάρτες επιτρέπουν την πλήρη χρήση τους και 40 από αυτούς δίνουν πληροφορίες για την κίνηση κυκλοφορίας στους δρόμους.  

Οι Here Maps, κατά τα λεγόμενα της Nokia, θα αποκτήσουν μεγαλύτερες δυνατότητες στους επόμενους μήνες, ωστόσο, δεν έγινε κουβέντα για το εάν το συγκεκριμένο app θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες Android συσκευές. Αρχικά και συνοψίζοντας τα παραπάνω, ξέρουμε ότι θα ευνοηθούν τα Galaxy Smartphones της Samsung και το πρόσφατο Gear S που προγραμματίζεται να φθάσει στην διεθνή αγορά τον Οκτώβριο. 

TAGS