Σχεδιασμό για επιπλέον μέτρα ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια των λογαριασμών των χρηστών της απέναντι στους χάκερ ετοιμάζει η Apple, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Ο σχεδιασμός αυτός έρχεται έπειτα από την διαρροή προσωπικών φωτογραφιών celebrities στο Ίντερνετ.

Στην πρώτη του σχετική συνέντευξη, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ  Κουκ, ανέφερε ότι οι λογαριασμοί των celebrities στο iCloud παραβιάστηκαν όταν χάκερ απάντησαν σωστά σε ερωτήσεις ασφαλείας αποκτώντας τους κωδικούς των θυμάτων τους ή όταν έπεσαν (οι celebrities) θύματα απατών phishing, με σκοπό την υποκλοπή user IDʼs και κωδικών. Δεν υπήρξαν Apple IDʼs και κωδικοί που διέρρευσαν από τους servers της εταιρείας, σημείωσε.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος τέτοιων διαρροών, ο Κουκ τόνισε ότι η Apple θα ενημερώνει χρήστες μέσω email και θα στέλνει ειδοποιήσεις όταν κάποιος προσπαθεί να αλλάξει έναν κωδικό, να επαναφέρει δεδομένα του iCloud σε μια νέα συσκευή, ή όταν μία συσκευή «log-άρει» σε έναν λογαριασμό για πρώτη φορά. Μέχρι τώρα ερχόταν email όταν κάποιος προσπαθούσε να αλλάξει έναν κωδικό ή να κάνει login για πρώτη φορά από άγνωστη συσκευή Apple- δεν υπήρχαν ενημερώσεις για επαναφορά δεδομένων  iCloud.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Apple σχεδιάζει να αρχίσει να στέλνει τις ενημερώσεις μέσα σε δύο εβδομάδες. Το νέο σύστημα θα επιτρέπει στους χρήστες να αντιδράσουν άμεσα- περιλαμβανομένης της αλλαγής κωδικού- για να επανακτήσουν τον έλεγχο του λογαριασμού τους, ή να ενημερώσουν την ομάδα ασφαλείας της Apple.

 

TAGS