Γράφει ο Γιάννης Καρακατσάνης

Προχθές η Apple παρουσίασε τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

Το iPhone 6 διαθέτει οθόνη 4,7 ιντσών, ενώ το iPhone 6 Plus οθόνη 5,5 ιντσών. Και οι δύο συσκευές έχουν δεχθεί πληθώρα βελτιώσεων, όπως νέο επεξεργαστή, που τα κάνει ταχύτερα από τον προκάτοχό τους, iPhone 5s.

Μία σημαντική αλλαγή που έκανε η Apple είναι ότι «έκοψε» το iPhone με χωρητικότητα 32GB. Έτσι τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus θα διατεθούν σε τρεις εκδόσεις με χωρητικότητα 16, 64 και 128 GB.

Η γνώμη μου είναι ότι κακώς η Apple «κράτησε» την 16άρα έκδοση και «έκοψε» την 32άρα. Θα έπρεπε να έχει συμβεί το αντίθετο.

Όσον αφορά ειδικά το iPhone 6 Plus με την οθόνη 5,5 ιντσών, πολλοί θα είναι αυτοί που θα το χρησιμοποιήσουν και αντί του tablet τους, άρα θα θελήσουν να έχουν περισσότερα δεδομένα στη συσκευή τους, κάτι που τους αναγκάζει να δώσουν περισσότερα χρήματα για το 64άρι iPhone.

Πότε θα διατεθούν επίσημα όμως τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus στην Ελλάδα και ποια θα είναι η τιμή τους;

Η χώρα μας δεν ανήκει στις πρώτες χώρες που θα διατεθούν τα νέα iPhone στις 19 Σεπτεμβρίου, ωστόσο έχουν γίνει γνωστές οι τιμές διάθεσης των νέων iPhone στις ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γερμανία που είναι στις πρώτες χώρες κυκλοφορίας του iPhone.

Στην Ελλάδα τα νέα iPhone αναμένονται προς τα τέλη Οκτωβρίου και οι τιμές –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα είναι οι εξής:

iPhone 6

iPhone 6 Plus

  • iPhone 6 Plus 16GB: 799 ευρώ
  • iPhone 6 Plus 64GB: 899 ευρώ
  • iPhone 6 Plus 128GB: 999 ευρώ

Οι παραπάνω τιμές θα ισχύσουν για αγορά σκέτης της συσκευής, χωρίς κάποιο πρόγραμμα συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας.

Προφανώς οι εταιρίες θα δώσουν κάποιες επιδοτήσεις για αγορά των νέων iPhone με συμβόλαιο, οπότε η τιμή μπορεί να μειωθεί ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξετε.

Όσον αφορά το «έξυπνο» ρολόι Apple Watch, αυτό θα αργήσουμε να το δούμε, αφού η διάθεσή του έχει προγραμματιστεί από την Apple να ξεκινήσει στις αρχές του 2015 με τιμή από 349 δολάρια.

TAGS