Η πολιτική της Google να δώσει την ελευθερία στους συνεργάτες της ώστε να “βασιστούν” στο Android OS για να δημιουργήσουν τα δικά τους UIs αποδείχτηκε πολύ επιτυχημένη και ένας από τους βασικούς λόγους εξάπλωσης και επιτυχίας του λειτουργικού συστήματος. Όμως, αυτό ενδέχεται να αλλάξει άμεσα ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται η ιστοσελίδα The Information.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια τους, τα νέα συμβόλαια συνεργασίας που υπογράφει η Google με την πλειοψηφία των OEMs (Samsung, HTC, Huawei, ZTE κλπ.) θα τους υποχρεώνουν να ενσωματώνουν εξαρχής ακόμη περισσότερο επίσημο υλικό της Google. Από την επιγραφή “powered by Android” και την τοποθέτηση 13 εφαρμογών στην αρχική οθόνη (Chrome, Maps, Drive, YouTube, Gmail, Google+, Google Play, Google Play Music, Google Play Books, Google Play Newsstand, Google Play Games, Google+ Photos, Google+ Hangouts) μέχρι την υποχρεωτική χρήση του ψηφιακού βοηθού Google Now.

Από τη μια πλευρά μοιάζει λογικό σύμφωνα με το techgear.gr, να θέλει την προώθηση των δικών της εφαρμογών και υπηρεσιών, αλλά με αυτόν τον τρόπο πλησιάζει περισσότερο στην κλειστή πολιτική που ακολουθεί η Microsoft στα Windows Phone smartphones. Τα αποτελέσματα αυτών των εξελίξεων θα τα δούμε στο κοντινό μέλλον, επομένως, θα έχουμε αρκετά να συζητήσουμε τότε. Εσείς τι πιστεύετε;

TAGS