Η γνωστή σε όλους Hewlett Packard σχεδιάζει να χωριστεί σε δύο εταιρίες, με τη μία να επικεντρώνεται σε προιόντα για τελικούς καταναλωτές (laptops, εκτυπωτές κ.λπ.) και την άλλη σε προιόντα και υπηρεσίες για επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η HP αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει αυτή την απόφαση, κάτι που εξεταζόταν εδώ και καιρό από την εταιρία και αυτό θα γίνει ως διανομή μετοχών, απαλαγμένων από φόρους, στους μετόχους της εταιρείας, το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με το Recode, η HP ήταν σε συζητήσεις να πωλήσει τον τομέα υπολογιστών σε μία εκ των Dell και Lenovo, αλλά οι συζητήσεις ναυάγησαν κι έτσι αποφασίστηκε ο διαχωρισμός σε δύο εταιρίες.

Παράλληλα είχαν ξεκινήσει συζητήσεις για κάποιου είδους συγχώνευση ή συνεργασία με την κορυφαία σε λύσεις αποθήκευσης EMC, ενώ η HP "γλυκοκοίταζε" τo γνωστό πρόγραμμα VMWare που ανήκει στην EMC.

Σίγουρα είναι μία είδηση που ακόμα και σε επίπεδο φημών έχει προκαλέσει σύμφωνα με το e-pcmag.gr, εντύπωση και όλοι περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις.