«Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά», λέει μια σοφή παροιμία που ταιριάζει και στην προκειμένη περίπτωση για το Google Nexus 9, για το οποίο κυκλοφόρησαν νέες πληροφορίες ότι θα ανακοινωθεί επίσημα στις 15 Οκτωβρίου, την ερχόμενη Τετάρτη και με πιθανή ημερομηνία αρχικής διάθεσης στην αγορά από 3 Νοεμβρίου στην τιμή των 316 ευρώ, όπως μεταδίδουν ως είδηση πηγές που μίλησαν στην ιστοσελίδα Brightsideofnews.

Το Nexus 9 μαίνεται να είναι μια πολύ αξιόλογη συσκευή, με υψηλή ανάλυσης οθόνης (Quad HD 256x1440) και SoC NVidia Tegra K1. Αυτό που δεν γνωρίζει κανείς είναι εάν θα ενσωματωθεί η έκδοση του Tegra K1 με επεξεργαστή των 32-bit ή η έκδοση 64-bit CPU που θα συνεργάζεται και καλύτερα με το βελτιστοποιημένο Android L. 

H ίδια η NVidia στο blog της δηλώνει: «Για τους Hard-core Android Fans, η εταιρία αναπτύσσει την επόμενη έκδοση του Android (L) πάνω στον Tegra K1 με 64-bit CPU».
Πιθανότατα αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το Nexus 9 θα κάνει την επίσημη πρώτη του κοινή εμφάνιση με τον 64-bit διπύρηνο Denver επεξεργαστή, ο οποίος θα συνυπάρξει με Kepler GPU με 192 shaders, τα οποία πετυχαίνουν πολύ υψηλά σκορ σε διάφορα benchmarks.

Έκπληξη προκαλεί πως γίνεται αναφορά σε μια τιμή της τάξεως των 316 ευρώ (399 δολαρίων), η εταιρεία μας είχε συνηθίσει σε χαμηλότερα κόστη, καθώς αν θυμάστε καλά τα Nexus 7 ξεκινούσαν από τα 200 δολάρια, αλλά τώρα φαίνεται ότι έχει να δώσει κάτι πολύ καλύτερο και τα ισχυρά specs έχουν το αντίτιμό τους. 

Η Google φαίνεται ότι προτίθεται να κυκλοφορήσει και εκτός του Google Play Store την συσκευή, επομένως το νέο της tablet θα φθάσει στο ευρύ κοινό χωρίς περιορισμούς, αφού οι καταναλωτές και αγοραστές του θα το βρουν και σε άλλους πωλητές. 

TAGS