Η Microsoft ανακοίνωσε τη διάθεση από σήμερα της δοκιμαστικής (beta) έκδοσης του Microsoft Office 365, της νέας υπηρεσίας της εταιρίας στο "υπολογιστικό νέφος" (cloud), η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους.

Η έκδοση είναι πλέον διαθέσιμη σε 38 χώρες και σε 17 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της ελληνικής γλώσσας.

Η διάθεση της beta έκδοσης του Office 365, για περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων, ξεκίνησε το περασμένο έτος, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα χρήσης των Microsoft Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online και Microsoft Lync Online.

Από την έναρξη της διάθεσης του Office 365, σύμφωνα με την Microsoft, περισσότεροι από 100.000 πελάτες, από ανεξάρτητους επαγγελματίες μέχρι μεγάλες επιχειρήσεις, έχουν χρησιμοποιήσει δοκιμαστικά τη νέα αυτή υπηρεσία, ενώ το 70% είναι μικρές επιχειρήσεις.

Με το "Office 365", οι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Office Web Apps, το Microsoft Exchange Online, το Microsoft SharePoint Online, το Microsoft Lync Online, καθώς και ένα εξωτερικό website, με κόστος 5,25 ευρώ ανά χρήστη και ανά μήνα.

Το Office 365 για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και κυβερνητικούς οργανισμούς, προσφέρεται με τιμή εκκίνησης από 4,5 ευρώ ανά χρήστη και ανά μήνα (η τιμή μειώνεται όσο αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών), για βασικές υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. To Office 365 για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις προσφέρει ακόμη, τη δυνατότητα αγοράς του Microsoft Office Professional Plus για desktop, βάσει ενός πλάνου χρονοχρέωσης, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.

Επιπλέον, με 22,75 ευρώ ανά χρήστη και ανά μήνα (η τιμή μειώνεται όσο αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών), οι οργανισμοί μπορούν να έχουν το Office Professional Plus μαζί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, φωνητικό ταχυδρομείο (voicemail), κοινωνική δικτύωση για επιχειρήσεις (enterprise social networking), υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων (instant messaging), διαδικτυακές πύλες (Web portals), extranets, τηλεδιάσκεψη (videoconferencing), διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη (Web conferencing), τηλεφωνική υποστήριξη σε εικοσιτετράωρη βάση (24/7 phone support), άδειες χρήσης για χρήση των εφαρμογών on-premises (on-premises licenses) και άλλα.

Οι πελάτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν την beta του Office 365, θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν και να συνεχίσουν τη χρήση του προϊόντος, όταν θα διατεθεί η τελική έκδοση εντός του 2011, αξιοποιώντας τους λογαριασμούς που ήδη έχουν από τη δοκιμαστική περίοδο.

Επιπλέον, η Microsoft παρουσίασε σήμερα τη νέα υπηρεσία "Office 365 Marketplace", η οποία προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να αναζητήσουν ευκολότερα εφαρμογές και υπηρεσίες των συνεργατών της εταιρίας για το Office 365.