Πάσχα σηµαίνει δώρα για το βαφτιστήρι. Και εν έτει 2011, η τεχνολογία βρίσκεται πάντα ψηλά στις προτιµήσεις της νέας γενιάς.

Μπορεί τα παραδοσιακά παιχνίδια και τα ρούχα να έχουν τους φανατικούς οπαδούς τους, όµως ένα τεχνολογικό δώρο είναι σίγουρο ότι θα πιάσει τόπο ανεξάρτητα από φύλο ή ηλικία.

Βιντεοπαιχνίδια, κονσόλες, κινητά τηλέφωνα, βιντεοκάµερες, ψηφιακές φωτογραφικέςµηχανές και κάθε είδους γκάτζετ κάνουν ιδανική… παρέα µε τη λαµπάδα, προσφέροντας χαµόγελα χαράς και ικανοποίησης σε νονούς αλλά και βαφτιστήρια.

Η σύγχρονη τεχνολογία µπορεί να σας βγάλει από πολλούς µπελάδες και πονοκεφάλους, ιδιαίτερα εν καιρώ κρίσης. Και αυτό γιατί υπάρχουν δώρα για όλους, ανεξάρτητα από το βαλάντιο αυτού που τα προσφέρει και την ηλικία του αποδέκτη. Με κόστος από 15 ευρώ, µπορεί κανείς να βρει όχι µόνο αξιοπρεπή αλλά ιδιαίτερα χρήσιµα δώρα, ενώ βάζοντας τον πήχυ στα 300 ευρώξεδιπλώνονται µπροστά του δεκάδες επιλογές.

Οι ψηφιακές φωτογραφικές µηχανές, για παράδειγµα, είναι µια πρόταση που ταιριάζει σε ηλικίες από 8 ή 10 χρονών µέχρι… αρκετών δεκαετιών για όσους είναι τυχεροί να έχουν έναν τόσο γαλαντόµο νονό ή νονά. Με κόστος από περίπου 60 ευρώ, µπορεί κανείς να βρει ένα αξιόλογο µοντέλο µε όλες τις βασικές λειτουργίες που θέλει από µια φωτογραφική µηχανή. Παράλληλα, οι προτάσεις αυτές είναι αντίστοιχα εύκολες στη χρήση, πράγµα που σηµαίνει ότι µπορεί να τις πάρειστα χέρια του ακόµη και ένα παιδί. Από την άλλη, στην ίδια κατηγορία προϊόντων, αν κανείς ανεβεί οικονοµικά µπορεί να βρει πραγµατικά «διαµάντια» τόσο στις δυνατότητες όσο και στα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, µε κόστος κοντά στα 200 ευρώ. Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στις βιντεοκάµερες, ιδανικό δώρο ειδικά αν σκοπεύετε να πάτε κάποια εκδροµή µαζί µε το βαφτιστήρι σας. Το κόστος για ένα µοντέλο µε βασικές λειτουργίες αρχίζει από περίπου 100 ευρώ, ενώ αν θέλετε καλύτερο φακό, βελτιωµένες βραδινές λήψεις και µια σειρά από επιπλέον λειτουργίες, όπως ψηφιακή σταθεροποίηση, θα πρέπει να υπολογίζετε ανάµεσα στα 200 και τα 300 ευρώ.

Ενα ακόµα ιδιαίτερα δηµοφιλές δώρο για τη νέα γενιά είναι ένα κινητό τηλέφωνο ή – για τους πιο γαλαντόµους – ένα tablet PC. Αν επιλέξετε κινητό για το βαφτιστήρι, σκεφτείτε τις ανάγκες της νέας γενιάς. Αναζητήστε µια συσκευή που µπορεί να µπαίνει στο Internet γιατί τα πιτσιρίκια ζουν και αναπνέουν για το facebook και τα λοιπά κοινωνικά δίκτυα. Επίσης, µε δεδοµένο ότι επικοινωνούν κυρίως µε SMS, ένα εύχρηστο πληκτρολόγιο διευκολύνει την καθηµερινότητά τους. Γιαχαµηλότερα βαλάντια, µπορεί κανείς να διαλέξει ένα αξεσουάρ για κινητό τηλέφωνο – µε κόστος µόλις λίγες δεκάδες ευρώ. Στον αντίποδα, αν ο νονός έχει… παχύ πορτοφόλι, µπορεί να επιλέξει τη λύση ενός tablet PC. Μάλιστα, πέρα από τα «µεγαθήρια» της αγοράς, όπως το Galaxy Tab της Samsung ή το iPad της Apple, κυκλοφορούν αξιόλογες λύσεις µε κόστος κοντά στα 300 ευρώ.

Τέλος, επειδή το παιχνίδι έχει γίνει πλέον (και) ψηφιακό, κανείς δεν έχασε αγοράζοντας στο βαφτιστήρι του βιντεοπαιχνίδια, αξεσουάρ ή ακόµη και παιχνιδοµηχανές. Η πιο πρόσφατη άφιξη στην αγορά είναι η φορητή κονσόλα 3DS της Nintendo, η οποία µάλιστα µπορεί να αναπαράγει τρισδιάστατη εικόνα χωρίς ειδικά γυαλιά. Εναλλακτικά, για χαµηλότερα βαλάντια, µπορεί κανείς να επιλέξει κάποιο από τα πιο δηµοφιλή παιχνίδια της αγοράς, µε κόστος που αρχίζει από τα περίπου 50 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση, φροντίστε να αγοράσετε την εκδοχή του παιχνιδιού που ταιριάζει µε την κονσόλα που έχει το βαφτιστήρι ώστε να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις.