Η αύξηση της πειρατικής δραστηριότητας στα νερά της Σομαλίας πριν μερικά χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του ενδιαφέροντος για μέσα και τεχνολογίες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου, θεωρούμενου ως «αναχρονιστικού» μεν, υπαρκτού δε, φαινομένου.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το Marine Armor System της ομώνυμης εταιρείας, το οποίο αποτελεί ένα παθητικό, μη θανάσιμο σύστημα προστασίας που έχει στο επίκεντρό του βαλλιστικές «γρίλιες»/ «περσίδες», οι οποίες σε περίπτωση επιβίβασης πειρατών στο πλοίο κατεβαίνουν, αποκλείοντας την πρόσβαση στο εσωτερικό του, με το πάτημα ενός κεντρικού κουμπιού.

Οι εν λόγω «περσίδες» είναι κατασκευασμένες από ένα ειδικό κράμα υπό την ονομασία «Kriptonia», που, όπως υποστηρίζεται, είναι ισχυρότερο από το ατσάλι.

Ανάλογα με τον επιθυμητό βαθμό ασφαλείας υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ διαφορετικών επιπέδων βαλλιστικής προστασίας, φτάνοντας ακόμα και σε επίπεδα στρατιωτικών όπλων μεγάλου διαμετρήματος (ενδεικτικά η εταιρεία υποστηρίζει πως το σύστημά της μπορεί να σταματήσει RPGs –rocket propelled grenades- τυφέκια εφόδου τύπου Μ16 και ΑΚ-47 και πολυβόλα Μ60).

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, το σύστημα ενδείκνυται για χρήση σε πλοία και πλατφόρμες και η ενεργοποίηση/ ανάπτυξή του χρειάζεται μόλις λίγα δευτερόλεπτα. «Το σύστημά μας είναι επίσης σχεδιασμένο για να δημιουργεί ‘ακροπόλεις/ φρούρια’ ή ασφαλή δωμάτια στο σκάφος, για την προστασία του πληρώματός σας με ένα αλεξίσφαιρο φράγμα.