Όπως είναι γνωστό, το PS3 ενσωματώνει μια σειρά άκρως πρωτοποριακών τεχνολογιών, όπως οι πανίσχυροι επεξεργαστές Cell Broadband Engine και RSX, το Blu-ray disc (BD) player και η θύρα HDMI, προσφέροντας στους χρήστες μια κορυφαία εμπειρία ψυχαγωγίας υψηλής ανάλυσης.

Η πλατφόρμα του PS3 συνεχίζει να εξελίσσεται και να βελτιώνει περαιτέρω την εμπειρία του χρήστη, χάρη στην ενσωμάτωση νέων λειτουργιών και υπηρεσιών, οι οποίες προσφέρονται μέσω αναβαθμίσεων λογισμικού.

Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του PS3, η Sony λάνσαρε την υπηρεσία PlayStation Network, η οποία λειτουργεί σε 59 χώρες και περιοχές, ενώ οι ενεργοποιημένοι λογαριασμοί ξεπερνούν τα 75 εκατομμύρια. Το PlayStation Network υποστηρίζει μια σειρά εργαλείων για online gameplay και επικοινωνία μεταξύ των μελών της κοινότητας, όπως το PlayStation Home, και προσφέρει μια τεράστια γκάμα ψηφιακού περιεχομένου διαθέσιμου για download μέσω του PlayStation Store, από games και ταινίες.

Προκειμένου να διευρύνει ακόμη περισσότερο την εμπειρία  ψυχαγωγίας που μόνο το PS3 προσφέρει, ενσωμάτωσε δυνατότητες αναπαραγωγής στερεοσκοπικών 3D παιχνιδιών και Blu-ray 3D ταινιών μέσω δωρεάν αναβαθμίσεων λογισμικού τον Απρίλιο και το Σεπτέμβριο του 2010 αντίστοιχα.

Η εταιρία θα συνεχίσει  να επεκτείνει περαιτέρω την πλατφόρμα του PS3 και να δημιουργεί ένα νέο κόσμο ψηφιακής ψυχαγωγίας. Μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 50 εκατομμύρια Playstation 3 σε όλο τον κόσμο.

Η Sony ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι αθροιστικές πωλήσεις του συστήματος ψυχαγωγίας PlayStation 3 ξεπέρασαν το ορόσημο των 50 εκατομμυρίων τεμαχίων σε ολόκληρο τον κόσμo.

Επίσης ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του PlayStation Move ξεπέρασαν τα 8 εκατομμύρια τεμάχια παγκοσμίως, υπογραμμίζοντας τη διαρκή ανάπτυξη και την ορμητική ισχύ της πλατφόρμας του PS3.