Το Facebook «μπλοκάρει» χρήστες

Το Facebook «μπλοκάρει» χρήστες

Έξαλλοι είναι οι χρήστες του Facebook που ήρθαν αντιμέτωποι με τη νέα στρατηγική του δημοφιλούς μέσου δικτύωσης. 

Οι χρήστες που αδυνατούσαν να μπουν στο προφίλ τους αν δε δεχόντουσαν να προσκομίσουν αντίγραφο της ταυτότητάς τους, αρχικά πίστεψαν ότι είχαν πέσει θύματα πανούργων χάκερς, όμως η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη.

Το Facebook αποφάσισε πως η ταυτότητα των χρηστών του είναι έγγραφο απαραίτητο το οποίο ο καθένας από αυτούς θα πρέπει να προσκομίσει οποτεδήποτε του ζητηθεί αν θέλει να εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση στο προφίλ του. 

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θα αναγκαστεί να μείνει εκτός Facebook, καθώς ο κωδικός χρήστη δεν είναι πλέον αρκετός σύμφωνα με τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας.

Το παράδοξο είναι πως το Fecebook δεν ζητά τίποτα παράνομο από το χρήστη, καθώς όλα αυτά βρίσκονται «στα ψιλά γράμματα» που κανείς μας δε μπαίνει στη διαδικασία να διαβάσει όταν γράφεται σε σελίδας παρόμοιου περιεχομένου. 

Αυτό που εξοργίζει τους χρήστες είναι το γεγονός πως όχι μόνο καλούνται να ανεβάζουν τα προσωπικά στοιχεία της ταυτότητάς τους, αλλά επιπλέον και μια φωτογραφία ταυτότητας για την οποία ελάχιστοι άνθρωποι είναι… περήφανοι.

Πηγή: techit.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο