Το ενδιαφέρον της αμερικανικής πολιτικής σκηνής κίνησε η ύπαρξη του αρχείου consolidated.db σε όλες τις συσκευές της Apple με λειτουργικό iOS4 ή νεότερο, το οποίο καταγράφει τις συντεταγμένες στις οποίες βρέθηκε το κινητό, καθώς και το timestamp.

Ο Γερουσιαστής Ed Markley έστειλε στον Steve Jobs την παρακάτω επιστολή με ερωτήσεις σχετικά με το σκοπό αυτού του αρχείου.

Από την άλλη μεριά, βέβαια, ο Will Clarke, που διατηρεί την ιστοσελίδα willclarke.net, έρχεται να μας καθησυχάσει (εν μέρει) πως η Apple δεν παρακολουθεί ακριβώς τις κινήσεις των πελατών της. Όπως αποδεικνύεται, οι συσκευές δεν αποθηκεύουν δεδομένα GPS, αλλά τις θέσεις πύργων κινητής τηλεφωνίας με τους οποίους επικοινωνούν, και πιθανώς των Wi-Fi Hotspots.

Ο Will Clarke, δοκιμάζοντάς το πειραματικά στη διαδρομή μιας πρόσφατης εκδρομής που είχε κάνει, διαπίστωσε πως τα δεδομένα που είχε συλλέξει το τηλέφωνο στο αρχείο του σκανδάλου ήταν αρκετά απομακρυσμένα από την ακριβή του διαδρομή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο άρθρο του, τα δεδομένα στο τηλέφωνο ουσιαστικά δείχνουν σε ποια πόλη βρίσκεται κάποιος σε μια δεδομένη στιγμή, αλλά όχι σε ποιό σπίτι, ή σε ποια διαδρομή για παράδειγμα κάνει jogging.

Η εικασία του είναι πως αυτά τα δεδομένα μάλλον θα ήταν πιο χρήσιμα για να ξανασυνδεθεί το iPhone με τους πύργους που είχε συνδεθεί στο παρελθόν ή για να χρησιμοποιηθούν από την Apple για να γνωρίζει την τοποθεσία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και να βελτιώσει τη λήψη και την κάλυψη δικτύου.

Πηγή: real.gr
TAGS