Η αλήθεια είναι πως η BlackBerry λατρεύει τις συσκευές με QWERTY πληκτρολόγιο, έχει παράδοση σε αυτήν την κατηγορία συσκευών, αλλά χθες διέρρευσε μια φωτογραφία και στοιχεία από κάτι το πολύ νέο και διαφορετικό, το BlackBerry Rio ή αλλιώς Ζ20, το οποίο είναι ένα smartphone μεσαίας κατηγορίας, χωρίς φυσικά κουμπιά πάνω του. Αυτό που διαλαλεί η εταιρεία σχετικά με το Rio είναι πως πρόκειται για μια συσκευή για «power» χρήστες, δηλαδή για επαγγελματίες που συμβαδίζουν με τη σημερινή εποχή, ακολουθούν το σύγχρονο ρεύμα όσον αφορά την τεχνολογία. 

Όπως αποκαλύπτεται αναφορικά με τις προδιαγραφές του μοντέλου Rio, η συσκευή αποτελεί εξελιγμένη μορφή του Manitoba (Z3) LTE και για αυτό οι ομοιότητες με αυτό είναι πολλές κι όμως υπάρχουν ορισμένες, αξιοσημείωτες μάλιστα, διαφορές μεταξύ της σχεδιαστικής μορφής του Rio και του Z3, όπως π.χ. το ότι στο Rio περιέχεται ένα επιμηκυμένο κρυστάλλινο panel για την camera, ενώ και πίσω το ηχείο της συσκευής είναι πολύ μεγαλύτερο. Τώρα αν το νέο μοντέλο θα φθάσει σε Αμερική, Καναδά ή Ευρώπη, είναι νωρίς, πολύ νωρίς για να το ξέρουμε, αλλά έγινε γνωστό πως η τιμή του θα κυμαίνεται περίπου στα 245 ευρώ, δηλαδή θα πωλείται λίγο ακριβότερα από το BlackBerry Z30 που κατά την διάρκεια της «Μαύρης Παρασκευής» η τιμή του έπεσε στα 185 ευρώ. Πάντως, η εταιρεία με το Rio φιλοδοξεί να προσελκύσει παλιούς fan της BB αλλά και νέους χρήστες, ώστε να μεγαλώσει το πελατολόγιό της. 

Ανακεφαλαιώνοντας, να πούμε ότι το BlackBerry Rio θα έχει SoC Qualcomm SnapDragon S4 με Dual-Core CPU χρονισμένη στα 1,5 GΗz, 2 GB RAM, 2.800 mAh φορτίο μπαταρίας (19 ώρες αυτονομία για συνεχή χρήση), 16 GB ενσωματωμένη μνήμη που μπορεί να επεκταθεί, 8 Megapixel κύρια camera, 2 Megapixel δεύτερη camera εμπρός του και αναμένεται να ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο του 2015 σε λευκό χρώμα.