Ο Norio Ohga άφησε τον κόσμο αυτό σε ηλικία 81 ετών. Η οικογένεια της Sony θρηνεί τον ιδρυτή της Sony Computer Entertainment. Ο ιδρυτής του ψυχαγωγικού τμήματος της Ιαπωνικής εταιρείας άφησε το Σάββατο την τελευταία του πνοή στο Τόκιο σε ηλικία 81 ετών, από πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια.

Ως απόφοιτος του Πανεπιστημίου Τεχνών και Μουσικής, ο Norio Ohga ήταν αρχικά μουσικός και η εμπειρία του στάθηκε πολύτιμη για την Sony καθώς βοήθησε στην διαμόρφωση των σημερινών CD, για τα οποία επέμενε ότι θα έπρεπε να έχουν διάρκεια 75 λεπτά (σ.σ. τόσα δηλαδή ώστε να μπορούν τουλάχιστον να χωρέσουν την ένατη συμφωνία του Μπετόβεν). Το πρώτο της CD η Sony το κυκλοφόρησε το 1982, χρονιά στην οποία ο Ohga έγινε πρόεδρος της Sony. Την δεκαετία του '90 βοήθησε σημαντικά την Sony αξιοποιώντας το DVD.

Ο Ohga γνώρισε την πρώτη του διάκριση όταν έγινε πρόεδρος της Sony Records (σημερινή Sony Music Entertainment) το 1970. Το 1993 ίδρυσε την Sony Computer Entertainment. Την δεκαeτία του '90 και συγκεκριμένα από το 1989 μέχρι το 1999 ήταν γενικός διευθυντής της Sony κι από το '94 κι έπειτα πρόεδρος του συμβουλίου, τίτλο τον οποίο κράτησε έως το 2003 όταν και συνταξιοδοτήθηκε πλήρως. Βέβαια, όσο ήταν εν ενεργεία, κατάφερε να προλάβει τις δύο πρώτες γενιές του Playstation.