Σήμερα στις 27η Απριλίου του 2011 οι Έλληνες τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για πρώτη φορά μια μετάδοση υψηλής ευκρίνειας από ελεύθερο κανάλι. Η παρθενική πιλοτική εκπομπή της ΕΡΤ HD θα είναι ο ημιτελικός του Champions League Ρεάλ ‐ Μπαρτσελόνα. Προκειμένου να παρακολουθήσετε τη συγκεκριμένη μετάδοση βέβαια απαιτείται ένας ψηφιακός δέκτης υψηλής ευκρίνειας (πρέπει να διαθέτει HDMI out για σύνδεση με την τηλεόραση σας) ή HD TV με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4.

 Λογικά το ΕΡΤ HD θα εμφανιστεί στη θέση του καναλιού της Βουλής (παράλληλα συγχωνεύεται το σινε+ και το σπορ +), αλλά αν αυτό δε συμβεί κάντε ένα απλό σκανάρισμα καναλιών στο δέκτη ή την τηλεόραση και θα είστε έτοιμοι να υποδεχτείτε την HD εποχή.

Η κωδικοποίηση είναι Mpeg4/Η.264AVC και ο ήχος αρχικά στέρεο –αν και σύμφωνα με τις εξαγγελίες της ΕΡΤ σύντομα θα περάσουμε σε πολυκάναλο 5.1. Σε MPEG 2 θα συνεχίσουν να μεταδίδονται για λίγο καιρό ακόμη τα υπόλοιπα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ (ΒΟΥΛΗ, σινε/σπορ +, πρισμα +, ΡΙΚSat).

To νέο κανάλι θα είναι διαθέσιμο σε Αττική, Θεσσαλονίκη ‐Κεντρική Μακεδονία και νοτιοανατολική Θράκη και από τις 27 Μαΐου στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Θεσσαλίας.Πηγή: inews.gr