Σήμερα η πρώτη ελεύθερη HD εκπομπή στην Ελλάδα


Σήμερα στις 27η Απριλίου του 2011 οι Έλληνες τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για πρώτη φορά μια μετάδοση υψηλής ευκρίνειας από ελεύθερο κανάλι. Η παρθενική πιλοτική εκπομπή της ΕΡΤ HD θα είναι ο ημιτελικός του Champions League Ρεάλ ‐ Μπαρτσελόνα. Προκειμένου να παρακολουθήσετε τη συγκεκριμένη μετάδοση βέβαια απαιτείται ένας ψηφιακός δέκτης υψηλής ευκρίνειας (πρέπει να διαθέτει HDMI out για σύνδεση με την τηλεόραση σας) ή HD TV με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4.

 Λογικά το ΕΡΤ HD θα εμφανιστεί στη θέση του καναλιού της Βουλής (παράλληλα συγχωνεύεται το σινε+ και το σπορ +), αλλά αν αυτό δε συμβεί κάντε ένα απλό σκανάρισμα καναλιών στο δέκτη ή την τηλεόραση και θα είστε έτοιμοι να υποδεχτείτε την HD εποχή.

Η κωδικοποίηση είναι Mpeg4/Η.264AVC και ο ήχος αρχικά στέρεο –αν και σύμφωνα με τις εξαγγελίες της ΕΡΤ σύντομα θα περάσουμε σε πολυκάναλο 5.1. Σε MPEG 2 θα συνεχίσουν να μεταδίδονται για λίγο καιρό ακόμη τα υπόλοιπα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ (ΒΟΥΛΗ, σινε/σπορ +, πρισμα +, ΡΙΚSat).

To νέο κανάλι θα είναι διαθέσιμο σε Αττική, Θεσσαλονίκη ‐Κεντρική Μακεδονία και νοτιοανατολική Θράκη και από τις 27 Μαΐου στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Θεσσαλίας.Πηγή: inews.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο