Χάρη στην όλο και μεγαλύτερη εξέλιξη των τεχνολογικών μέσων, περισσότερα αντικείμενα της καθημερινότητας μετατρέπονται σε «έξυπνα», άλλα από αυτά χρήσιμα και άλλα άχρηστα. Μπορεί μια λάμπα να γίνει έξυπνη; Και τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει εκτός από τη βασική λειτουργία της, δηλαδή να φωτίζει τον χώρο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES 2015 που πραγματοποιείται στο Las Vegas, η Sengled αποκάλυψε μια νέα σειρά έξυπνων LED λαμπτήρων που ελέγχονται μέσω app και φιλοδοξούν πραγματικά να αλλάξουν αυτά που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Οι λάμπες αυτές μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να πάιξουν μουσική, να ενισχύσουν το σήμα του Wi-Fi ή ακόμα και να αναγνωρίσουν το πρόσωπό σου και να αντιληφθούν ότι στον χώρο υπάρχουν άτομα που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί.

Το μοντέλο που είδαμε στην CES 2015, είναι το Snap και προσφέρει αναγνώριση προσώπου, έχει ενσωματωμένη κάμερα ασφαλείας, μικρόφωνο, ηχείο, και υποστηρίζει ανίχνευση κίνησης και καταγραφή video. O λαμπτήρας Snap θα κοστίζει 99.99 δολάρια όταν κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στον χρόνο

Άλλα μοντέλα από την ίδια σειρά είναι το Boost το οποίο έρχεται με ενσωματωμένο ενισχυτή σήματος Wi-Fi, τα Pulse και Solo που συνδέονται με ασύρματα ηχεία μέσω Bluetooth. Το Solo κοστίζει 59.99 δολάρια, έχει dual 3-watt ηχεία ενώ το αξίας 169.99 δολαρίων Pulse έχει πιο ισχυρό JBL multi-channel stereo ηχείο.

Τέλος, όλοι οι έξυπνοι λαμπτήρες είναι συμβατοί με τις υποδοχές που έχουν ήδη τα φωτιστικά, όταν συνδεθούν μπορείτε να τους ελέγξετε μέσω του Android ή iOS app, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία θα χρειαστούν αλλαγή μετά από 25.000 ώρες χρήσης.