Η υπόθεση διαρροής δεδομένων οδηγείται στα δικαστήρια. Απ' τη στιγμή που η Sony ενημέρωσε ότι οι κωδικοί των πιστωτικών καρτών στους λογαριασμούς του Playstation Network δεν είναι ασφαλείς, επόμενο ήταν να υπάρξουν αντιδράσεις απ' τους χρήστες της που είδαν ότι τα προσωπικά τους δεδομένα τέθηκαν σε κίνδυνο. Ένα από αυτούς, ο Kristopher Johns, κάτοικος της Αλαμπάμα των ΗΠΑ, άσκησε αγωγή προς την Sony μέσω του δικαστηρίου της πολιτείας του, "εκ μέρους του ίδιου και των άλλων χρηστών PS3", όπως ο ίδιος αναφέρει. Η δικογραφία κάνει λόγο για "αποτυχία της εταιρείας να προστατέψει επαρκώς τα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα του καταναλωτή, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και πληροφορίες πιστωτικών καρτών που έχουν αυτή τη στιγμή περίπου 77 εκατομμύρια χρήστες του δικτύου".

Σύμφωνα με τον Johns, η Sony αγνόησε την προστασία δεδομένων, καθώς δεν φρόντισε να έχει ένα επαρκές firewall αλλά κι ένα σύστημα ασφαλείας που θα αποκρύψει τα δεδομένα των χρηστών στους servers της. Επεσήμανε δε ότι η εταιρεία γνώριζε ότι το σύστημά της ήταν ευάλωτο για αρκετό διάστημα, ωστόσο δεν έκανε κάτι για να το προστατέψει. Εκτός αυτού, δεν προειδοποίησε έγκαιρα τους χρήστες της για το πρόβλημα υποκλοπής δεδομένων παρά μόνο αρκετές ημέρες μετά.

Εν κατακλείδι, ο Kristopher Johns δηλώνει ότι μαζί με τους δικηγόρους του θα επιχειρήσει να πάρει μια απόφαση που θα εκπροσωπήσει όλους τους χρήστες του Playstation Network. Ζητάει μάλιστα πλήρη επιστροφή χρημάτων των υπηρεσιών του Playstation Network που έχει πληρώσει, καθώς και κάλυψη εξόδων παρακολούθησης των συναλλαγών των πιστωτικών καρτών που κινδυνεύουν με υποκλοπή.

Πέραν αυτής της υπόθεσης, η Rothken Law Firm κατέθεσε κι αυτή με τη σειρά της αγωγή κατά της Sony. Το δικηγορικό αυτό γραφείο, το οποίο ασχολείται με θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, ισχυρίζεται στο δικαστήριο ότι "η Sony απέτυχε να κρυπτογραφήσει και να προστατέψει τα προσωπικά κι ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών, με αποτέλεσμα αυτά να «πέσουν» στα χέρια τρίτων".

Το FBI στην αναζήτηση των hackers
Προς το παρόν, η Ιαπωνική εταιρεία ζήτησε την βοήθεια του FBI, με σκοπό να ανακαλύψει τις διευθύνσεις των χρηστών που κατάφεραν να σπάσουν την ασφάλεια του Playstation Network. Την υπόθεση διερρευνούν ήδη οι αρχές της Αμερικής και του Καναδά.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει για την Sony και όσο το Playstation Network βρίσκεται offline, σίγουρα ο χρόνος μετράει εναντίον της.
Πηγή: inews.gr